Tizenhat év után találták meg két hegymászó holttestét

Az amerikai hegymászók egy himalájai lavinában vesztették életüket, most egy gleccseren bukkantak rájuk.

MNO
2016. 05. 02. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1999 októberében próbálta megmászni az akkor világhírű hegymászó, Alex Lowe a 8013 méteres Sisapangma csúcsát Tibetben. David Bridges operatőr tartott vele. A negyvenéves Lowe-ot generációja egyik legjobb mászójának tartották, a 29 éves Bridges közeli barátja volt – együtt próbáltak feljutni a világ 14. legmagasabb csúcsára, amikor elsodorta őket egy lavina.

A múlt héten egy gleccseren talált két hegymászó két holttestet, végül a ruházatuk alapján megállapították, hogy a tizenhat éve eltűnt hegymászókra bukkantak – írja a BBC. A bejelentést pénteken tette Jennifer Lowe-Anker, Alex Lowe özvegye, aki azóta Conrad Anker feleségeként alapítványt hozott létre. Anker egyébként maga is hegymászó, sőt ő is ott volt többedmagával aznap ugyanazon a hegyen, amikor Lowe és Bridges meghalt – az új férj viszont kisebb sérülésekkel megúszta. Később napokig keresték eltűnt társaikat. Anker 2001-ben vette el Lowe özvegyét, és adoptálta három fiúgyermeküket is.

Anker a felfedezést követően kijelentette: ez némi vigaszt nyújt Jenninek és a családjuknak, Jennifer Lowe-Anker pedig azt mondta, hogy lehozzák és végső nyugalomra helyezik a volt férjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.