Vay Ádám: Jó lenne már pontot szerezni

Stipsicz Bence szerint a magyar hokiválogatott következő ellenfele, az USA mindenben jó.

MTI
2016. 05. 12. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stipsicz, aki február 3-án töltötte be a 19. életévét, a fakultatív edzés után közölte: az amerikaiak fiatal kerettel jöttek, az átlagéletkoruk csak 23 év, mégis fantasztikusan kezelik a korongot, remekül passzolnak, és egy részük már NHL-es sztár, másik részük pedig rövid időn belül az lesz.

„Gyorsak, sokat ütköznek, ám ha ugyanúgy összpontosítunk ellenük, mint tettük azt a finnek ellen szerdán, akkor megnehezíthetjük a dolgukat” – mondta Stipsicz.

A finnek ellen szenzációs teljesítménnyel előrukkoló, 48 védést bemutató Vay Ádám hangsúlyozta: nem szabad, hogy „túlontúl” örüljenek, mert csak 3–0-ra kaptak ki a finnektől, mert minden meccsen nyerni szeretnének, és ez ezúttal sem sikerült.

„Keményen dolgoznunk kell tovább, és harcolni az utolsó pillanatig, hátha sikerül bennmaradnunk. Tanulunk, de jó lenne már pontot szerezni\"

– jegyezte meg a 22 éves debreceni kapus, akit a Mol-ligában posztján a 2015/16-os idény legjobbjának választottak.

Az Egyesült Államok csapata 4–0-ra győzte le a francia válogatottat csütörtökön. Mi a franciáktól kedden 6–2-re kaptunk ki.

A válogatott játékosok egy része délelőtt a híres Ermitázsba ment, míg voltak, akik családjukkal töltötték a szabadidőt. A délutáni opcionális edzést nem a szövetségi kapitány, Rich Chernomaz tartotta, mert ő a tréninggel egy időben zajló Egyesült Államok–Franciaország találkozót tekintette meg Diego Scandella és Majoross Gergely másodedzők társaságában.

A magyarok a mezőnyben az egyedüliek, akik még nem szereztek pontot. A pénteki ellenféllel, az amerikai válogatottal csupán egyszer, még az 1939-es vb-n találkoztak a magyarok, és 3–0-ra kikaptak.

Papírforma eredmények alapján egyre inkább az valószínűsíthető, hogy ha a Chernomaz-csapat nem nyer szombaton a fehéroroszok ellen, akkor búcsúzik az élvonaltól, de ellenük is egy döntetlen és tíz vereség áll az örökmérlegben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.