A norvégok lettek az év nagy vesztesei

Hihetetlen balszerencse-sorozat kísérte Európa egyik legjobb férfiválogatottját. Mindent elbuktak.

A. A.
2016. 06. 17. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfikézilabdában az év nagy vesztesei a norvégok. A januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra kiváló csapatot építettek, amely Eb-győzelemmel akár közvetlenül is kijuthatott volna az olimpiára. Az elődöntőben hosszabbításban kapott ki a németektől, akik később simán megnyerték a döntőt.

Ezek után a norvégok elveszítették az Eb-bronzmeccset a horvátok ellen, pedig az éremszerzés is az eddigi legnagyobb sikerük lett volna, bekerültek a legnehezebb olimpiai selejtezőcsoportba – Dánia és Horvátország mellé, és e háromból csak kettő juthatott ki Rióba a dániai Herningből –, sőt még az Eb alatt kisorsolták nekik a jövő évi vb-selejtezőre a szintén nagyon erős Szlovéniát; a magyar–szerb párosítás mellett ez ígérkezett a legnagyobb párharcnak.

Nos, a norvégok ezek után mindent elbuktak. Előbb az olimpiát, majd a világbajnokságot is. E hét közepén hiába vezettek már Stavangerben, ötezer drukker előtt 29-24-re a szlovénok ellen, végül csak 29-27-re nyertek, így összesítésben négy góllal alulmaradnak.

Se Eb-érem, se olimpia, se vb. Pedig mindhármat megérdemelték volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.