A Porsche nyert a legendás versenyen

A címvédő alakulat győzelmével ért véget a 84. alkalommal megrendezett Le Mans-i 24 órás viadal.

B.M.L.
2016. 06. 19. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legrégebbi autóversenyét 84. alkalommal rendezték meg a hétvégén. Az idén, akárcsak tavaly, a Porsche nyerte meg a Le Mans-i 24 órást. A nyertes gárdát a svájci Neel Jani, a német Marc Lieb és a francia Romain Dumas alkotta, és a trió 383 kört teljesített a 13,629 kilométeres versenypályán. A Porsche 18. alkalommal diadalmaskodott Le Mans-ban, ez rekordnak számít.

A második helyet a sokáig vezető, de három perccel a vége előtt technikai problémák miatt visszaeső Toyota csapata szerezte meg, amelyben a három korábbi Forma–1-es pilóta, Kazuki Nakajima, Anthony Davidson és Sebastien Buemi is helyet kapott. Vélhetőleg ők a világ legpechesebb versenyzői, ugyanis az autójuk az utolsó körig teljesen hibátlanul működött, kiállásaikat tökéletesen időzítették, és stabil tempót autóztak. Aztán az utolsó körben hirtelen elkezdtek lelassulni, majd megálltak a célegyenesben.

Így elveszíteni egy igazi klasszikust…

A harmadik nagy, az Audi sem szerepelt fényesen, a két autójának esélye sem volt beleszólni az első helyért vívott csatába. Előbb turbót, majd féket kellett cserélniük, igaz, a végén a Lotterer, Treluyer, Fässler trió azért odaért a dobogó alsó fokára.

A versenyt végül új rekordként 44 autó fejezte be, az eddigi csúcsot 42 leintett autó jelentette a legendás 24 órás történetében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.