időjárás 11°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Bő keretet hirdetett Benedek Tibor

MTI
2016.06.08. 15:54

Madaras Norbert is bekerült a riói olimpiára készülő magyar férfi-vízilabdaválogatott bő keretébe.

Benedek Tibor szövetségi kapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kikkel kezdi meg a hathetes felkészülést. Az egyetlen kisebb meglepetés a 36 éves, balkezes klasszis meghívása, ugyanis a tavalyi kazanyi világbajnokság óta nem volt tagja az együttesnek.

A kapitány a felkészülésről elmondta, a gárda két hét múlva először Dubrovnikba utazik, ahol az olimpiai bajnok horvátokkal közösen tart majd kétkapus edzéseket, majd innen megy tovább Montenegróba, ott a házigazdák mellett a spanyolokkal és a horvátokkal együtt szerepel egy négyes tornán.

Ezt követően a fővárosban készül tovább a válogatott, majd Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést.

A sajtóeseményen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak a BENU gyógyszertárhálózattal, ennek egyik eredményeként a férfi- és a női válogatott is Budapesten játssza majd utolsó felkészülési mérkőzéseit az olimpia előtt. Bíró Attila Európa-bajnok női válogatottja július 13-án, szerdán, majd csütörtökön és pénteken, a férficsapat pedig pénteken, szombaton és vasárnap száll vízbe.

Benedek Tibor hozzátette, ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja a felkészülést. A nők a spanyol, az olasz és az ausztrál válogatottal találkoznak majd a Margitszigeten, míg a férfiak a horvát, az ausztrál és várhatóan az orosz csapattal mérkőznek meg.

„Egy jó hathetes felkészülés után az esélyesek között fogunk kiutazni a riói olimpiára”

– nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek 13 fősre kell majd szűkítenie a keretét. A csapat július 30-án utazik Rióba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.