Bő keretet hirdetett Benedek Tibor

Madaras Norbert is bekerült a riói olimpiára készülő magyar férfi-vízilabdaválogatott bő keretébe.

MTI
2016. 06. 08. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kikkel kezdi meg a hathetes felkészülést. Az egyetlen kisebb meglepetés a 36 éves, balkezes klasszis meghívása, ugyanis a tavalyi kazanyi világbajnokság óta nem volt tagja az együttesnek.

A kapitány a felkészülésről elmondta, a gárda két hét múlva először Dubrovnikba utazik, ahol az olimpiai bajnok horvátokkal közösen tart majd kétkapus edzéseket, majd innen megy tovább Montenegróba, ott a házigazdák mellett a spanyolokkal és a horvátokkal együtt szerepel egy négyes tornán.

Ezt követően a fővárosban készül tovább a válogatott, majd Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést.

A sajtóeseményen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak a BENU gyógyszertárhálózattal, ennek egyik eredményeként a férfi- és a női válogatott is Budapesten játssza majd utolsó felkészülési mérkőzéseit az olimpia előtt. Bíró Attila Európa-bajnok női válogatottja július 13-án, szerdán, majd csütörtökön és pénteken, a férficsapat pedig pénteken, szombaton és vasárnap száll vízbe.

Benedek Tibor hozzátette, ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja a felkészülést. A nők a spanyol, az olasz és az ausztrál válogatottal találkoznak majd a Margitszigeten, míg a férfiak a horvát, az ausztrál és várhatóan az orosz csapattal mérkőznek meg.

„Egy jó hathetes felkészülés után az esélyesek között fogunk kiutazni a riói olimpiára”

– nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek 13 fősre kell majd szűkítenie a keretét. A csapat július 30-án utazik Rióba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.