Ecclestone: A mi sorozatunk vb és nem Eb

Az öreg kontinensnek egyre kevesebb szerepet szán a száguldó cirkusz mindenható ura.

B.M.L.
2016. 06. 29. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt eddig is tudtuk a Forma–1 fura uráról, hogy a pénz irányítja a döntéseit, de most ismételten ráerősített arra, egyáltalán nem érdekli az, ha a legendás pályák esetleg kikerülhetnek a versenynaptárból. Ugyanis már 2017-től ismét csökkenhet a versenyek száma – állítólag 18 futam lesz a mostani 21 helyett –, ugyanakkor meg továbbra is szeretne bevonni új helyszíneket Bernie Ecclestone. Az esetek többségében a csökkenés európai pályákat érint majd.

A brit milliárdos az orosz RBC-nek adott interjújában négy helyszínt meg is nevezett mint potenciálisan veszélyben lévő pályát. Indoka szerint az olasz és a német futam mellett a brazil és a kanadai viadal jövője is kérdéses, ugyanis ezeken a helyszíneken vagy a jogdíjak fizetésével van gond, vagy pedig az utóbbi kettő esetében az ígért, de eddig elmaradt felújítással.

„Egy biztos, az újonnan érkező versenyeket nem európai országokban fogjuk megrendezni. Tessék végre tudomásul venni, a mi sorozatunk nem Európa-bajnokság, hanem világbajnokság – közölte határozottan Ecclestone, aki annyit elárult, új helyszínként egy második amerikai futam, valamint Argentína és Dél-Afrika által rendezett nagydíj merült fel.

Azt tudjuk, az F1 ura gondolkodás és könyörület nélkül kiszórja azokat a helyszíneket a versenynaptárból, amelyek képtelenek az elvárásainak megfelelni. Így járt Európában Franciaország és Törökország vagy Ázsiában a nagy reményekkel induló Dél-Korea és India. Sokan a nemrég debütált bakui versenyt is féltik, ám az azeri szervezőket megnyugtatta Ecclestone, mondván, csak egyet kell tenniük azért, hogy megtarthassák a helyüket a versenyek között: fizetniük!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.