Egy lépésre az olimpiától Bacskai

Ha a magyar ökölvívó-válogatott 69 kilós klasszisa megveri német ellenfelét, akkor ringbe léphet Rióban.

B.M.L.
2016. 06. 23. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig is az egyik legnagyobb ígéretnek tartották Bacskai Balázst a hazai ökölvívóberkekben. A 69 kilós klasszis junior világbajnoki címe után 2010-ben a felnőttek között Európa-bajnok lett, ám az olimpiai szereplés még nem adatott meg a kétgyermekes édesapának. Most annyi szenvedés és kőkemény munka után ott áll a kapuban, hiszen ha csütörtökön este legyőzi a német Abass Baraout, akkor valóra válik az álma, és Erdei Zsolt tanítványaként ott lehet Rióban. Eddig kifejezetten jól bokszolt a bakui kvalifikációs tornán, az első meccsén simán verte a svéd Oliver Frodint.

– Az első meccs behúzva. Jól ment a bunyó, a harmadik menetben számolták is. Eléggé izgultam a meccset megelőzően, de mindez jó hatással volt rám. Frodin első ellenfélnek tökéletes volt, hogy beleszokjak a torna hangulatába – állította Bacskai.

A második meccse már kicsit húzósabb volt, ám az első két menetben kiválóan bokszolt az amerikai Paul Kroll ellen, így annak ellenére megnyerte a meccset pontozással, hogy a harmadikban bizony jobb volt az ellenfele.

– Egy lépéssel megint közelebb vagyok az álmomhoz. Nem volt egy könnyű ellenfél, nem nagyon feküdt a stílusa, annak ellenére, hogy se erősnek, se gyorsnak nem éreztem. Könnyebben is nyerhettem volna, de egyrészt az első két menetben nem tudtam néhány kínálkozó alkalmat kihasználni, másrészt a harmadikat alaposan elrontottam. De szerencsére győztem, most ennyi is elég volt – értékelte a második meccsén nyújtott teljesítményét a 69 kilós magyar klasszis.

Mivel ezzel a sikerrel bejutott a legjobb nyolc közé, és a súlycsoportjában öt riói kvóta vár gazdára, ez azt jelenti, ha csütörtök este legyőzi a német Abass Baraout, azonnal kijut az olimpiára, ha netán kikapna, akkor az ötödik kvótáért a négy vesztes bokszol, és a két győztes csap össze a részvételi jogért.

– Már csak egy meccs, és pályafutásom legnagyobb boldogságát élhetem át, feltéve, ha megverem a német ellenfelem. Most úgy érzem, minden ezen múlik, és ha nyerek, elmondhatom azt, igen, volt értelme kőkeményen dolgozni az elmúlt négy évben. Úgy érzem, megérdemelném a sikert és azt, hogy végre egy olimpián is megmutathassam, mire vagyok képes. Egyet ígérhetek, minden rejtett tartalékot mozgósítva mindent kiadok magamból a siker érdekében – közölte igencsak elszántan Bacskai.

Kovács László szövetségi kapitány elmondta, Bacskai eddigi teljesítménye alapján teljesen megérdemelte, hogy bejusson a nyolc közé.

– Ahogy arra számítottam, Bendzsit feldobta az, hogy a verseny előtt nem sokkal született meg a kisfia. Ha szorosan is, de megérdemelten verte amerikai ellenfelét, és ma este nyugodtan léphet ringbe, hiszen ha ki is kapna, még mindig lesz lehetősége javítani. De vereségről szó se essék... – tette hozzá a kapitány.

A magyar ökölvívó-válogatottnak eddig egy riói kvótája van Harcsa Zoltán (75 kg) révén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.