Elmarad a Fury–Klicsko visszavágó

A WBA, WBO és IBO világbajnoka futás közben kificamította a bokáját, így több hétre harcképtelenné vált.

B.M.L.
2016. 06. 24. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha szinte az egész világon várták Tyson Fury és Vlagyimir Klicsko július 9-ére, a Manchesteri Arénába kiírt visszavágóját, most kiderült, egy darabig még várniuk kell. Ugyanis ezúttal is megsérült a címvédő – tavaly az ukrán sérülése miatt halasztották el az eredeti időpontról a meccset –, Fury futás közben kificamította a bokáját. A sérülés sokkal komolyabb, mint korábban a brit világbajnok és stábja gondolta, hiszen a hírek szerint hat-hét hetes pihenő várhat a veretlen bunyósra. A sérülés, illetve a halasztás tényét maga Fury jelentette be a közösségi oldalára feltett videón.

„Sajnos a röntgen- és mri-vizsgálatok egyértelműen bizonyítják a sérülésemet. Még szerencse, hogy törés nem lett a dologból. Megpróbáltam tovább edzeni, de a lábam csak rosszabb lett, így kénytelenek vagyunk elhalasztani az általam nagyon várt visszavágót. Elnézést kérek mindenkitől, aki várta az újabb csatánkat, de ígérem, ahogy felépülök, a lehető leghamarabb összecsapok Vlagyimirrel” – nyilatkozta a Skysports.comnak Fury.

Nagybátyja és egyben edzője, Peter Fury fotót tett közzé a brit világbajnok közösségi oldalán a bokájáról, mintegy bizonyítva a sérülés valódiságát.

Vlagyimir Klicsko nem fogadta túláradó örömmel a halasztás tényét. „Mérges vagyok, de ilyenkor nem lehet mit tenni. Remélem, hogy Fury minél hamarabb felépül, és akkor semmi sem áll a visszavágó útjába. Így a vb-öveknek még várniuk kell néhány hetet, hogy visszakerüljenek hozzám” – reagált az ukrán klasszis.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.