Hamilton lett a mezőny egyik legrosszabb rajtolója

A háromszoros világbajnok sorozatban elrontja a futamok elejét, csoda, hogy idén egyáltalán nyerni tud.

B.M.L.
2016. 06. 17. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két szezonban Lewis Hamilton szinte már a rajt pillanatában képes volt akkora előnyt kovácsolni magának, hogy sorra nyerte a versenyeket, idén viszont pont ebben esett vissza leginkább. A Mercedes pilótája 2016-ban négyszer indulhatott a pole-pozícióból, és mind a négyszer visszaesett a mezőnybe. Annyira rosszak az idei szezonbeli mutatói, hogy az utolsó előtti helyre esett vissza. És pont erre a hibára akarnak a vetélytársai, például Nico Rosberg (Mercedes) vagy Sebastian Vettel (Ferrari) is rámenni. Amennyiben Hamilton nem képes feljavulni a rajtoknál, veszélybe kerülhet zsinórban harmadik, összességében negyedik vb-címe.

„Kétségtelen tény, nem mennek a rajtok, ráadásul annyira, hogy visszaestem a mezőnyben az utolsó előtti helyre. Mindenképp szeretnénk kiegyensúlyozottabbá válni. Mindennap külön foglalkozunk ezzel, remélem, már ezen a hétvégén, Bakuban látható lesz e téren a javulásom” – nyilatkozta a Motorsport.com portálnak Hamilton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.