Klicsko: Fury úgy beszél, mint Hitler!

A negyvenéves ukrán megszállottként készül a július 9-i manchesteri visszavágóra a brit bunyós ellen.

B.M.L.
2016. 06. 23. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 9-én a manchesteri arénában folytatódik a nehézsúlyú bokszháború Tyson Fury és Vlagyimir Klicsko között. Tavaly a brit hatalmas meglepetésre, de teljesen megérdemelten legyőzte az ukránt, így jelenleg ő a WBA, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka, míg a súlycsoportot több mint tíz évig uraló fiatalabbik Klicsko ezúttal kihívóként fog ringbe lépni.

Mindenesetre az áprilisban még jelentős súlytöbblettel bokszoló Fury – aki csak dagadt cigánynak hívta magát – eddig tőle szokatlan csendben készült az edzőtáborban, ám most kiderült, elérte a versenysúlyát, és edző-nagybátyja, Peter Fury szerint készen áll a nagy csatára.

– Tökéletes formában vagyok. A háború folytatódik, és én újra megverem ezt az öregembert – jelentette ki a brit ellenfele 40. életévére is utalva.

Klicsko az ausztriai Goingban edzőtáborozik, ahol a sajtótájékoztatóján elmondta, remek formában várja a meccset, amelyre szinte megszállottként készül.

– Sikerült feldolgoznom a hét hónappal ezelőtti vereségemet, és készen állok a csatára. Kifejezetten élveztem a mögöttem hagyott időszakot, újra motivált voltam az edzéseken. Eddig mindig rám vadásztak, ám most én leszek a vadász, és látom már magam előtt a célpontot. Nem érdekel, hogyan, de legyőzöm Furyt. Kielemeztem a hibáimat, hiszen az első meccsen szinte momentumom sem volt a ringben. Elképesztően bosszant, hogy egy olyan ember vette el az öveimet, aki úgy beszél bizonyos emberekről, a homoszexuálisokról vagy a zsidókról, mint maga Hitler – közölte Klicsko.

Mint kiderült, bármi legyen is a július 9-i csata végeredménye, harmadik felvonás biztosan nem lesz kettejük között, és az is biztosnak tűnik, hogy az ukrán klasszis folytatja a karrierjét a szorítóban. Csak az a kérdés, hogy világbajnokként vagy egy leírt idős bokszolóként…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.