LeBron James újra varázsolt, jöhet a hetedik

Bejött az, amire szinte senki sem gondolt: a Cleveland Cavaliers 1-3-ról kiegyenlített a Warriors ellen.

B.M.L.
2016. 06. 17. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal ezelőtt még alig akadt volna olyan kosárlabda-rajongó szerte a világban, aki ne arra tette volna fel a pénzét, hogy a címvédő Golden State Warriors az alapszakasz után a nagydöntőt is simán megnyeri az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA). Steve Kerr csapata ugyanis 3:1-re vezetett a Cleveland Cavaliers ellen, és hazai pályán készült bevinni a döntő csapást. Azonban a LeBron James vezette Cleveland a végveszélyben megtáltosodott, és azóta mindkét meccset – mondhatni simán – megnyerte, így kiegyenlített, azaz készülhet mindenki a hétfő hajnali mindent eldöntő hetedik csatára.

Egy biztos, a Cavaliers sztárjai nagyon elkapták a fonalat, hiszen LeBron James egymaga 41-41 pontot dobott az utolsó két meccsen. Legutóbb a clevelandiek már a félidőre elintéztek a címvédőt, hiszen a 31-11-es első negyed után 59-43-mal vonulhattak pihenőre, és ha nincs a Warriors soraiban Stephen Curry, akkor a vendégek hatalmas verésben részesültek volna. A Warriors Curry tripláinak köszönhetően elkezdte a felzárkózást, a harmadik negyed végére egy 10-0-s rohammal kilenc pontra felzárkóztak (80-71). Ám az utolsó negyedben előbb Curry kipontozódott, majd LeBron James nagyon elkapta a fonalat, és zsinórban elért 18 pontjával végképp lezárta a meccset, melyet a Cleveland végül 115-101-re nyert meg.

Egy biztos, bármelyik csapat nyeri a mindent eldöntő hetedik összecsapást, történelmet ír. Ha a Golden State Warriors, akkor azért, mert még sosem győzött címvédő úgy, hogy az alapszakaszt is megnyerte. Ha a Cleveland, akkor azért, mert még senki sem tudott bajnok lenni 1:3-ról fordítva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.