Magyar spori igazolt a KHL-be

A vb-n is szereplő Gebei Péter a világ második legerősebb bajnokságában folytatja.

FB
2016. 06. 27. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legjobb jégkorongbajnokságának játékvezetője lesz Gebei Péter – írja a Jégkorongblog. Az A csoportos világbajnokságot is megjárt spori – akiről a vb alatt a nemzetközi szövetség honlapja is közölt cikket – nyílt levélben búcsúzott a magyar drukkerektől.

„Kilenc év után távozom az EBEL-ből, aminek rengeteget köszönhetek, több mint 370 mérkőzésen vagyok túl, amelyekből egytől egyik tanultam, folyamatosan fejlődtem. Hatalmas élmény volt számomra mind a 6 döntő, amelyen részt vehettem, és hiszem, hogy a munkámmal emelni tudtam a mérkőzések színvonalát” – írta Gebei, minden őt segítő embernek köszönetet mondva.

„Nem utolsósorban pedig köszönöm minden magyar játékvezető kollégának, soha nem felejtem el, honnan indultam, én is egy vagyok közületek. Mindig büszke voltam és leszek arra, hogy magyarként képviselem a játékvezetésünket és a jégkorongunkat”

– tette hozzá Gebei Péter, és mindenkinek szép nyarat kívánt.

Ilyen magas szinten magyar jégkorong-játékvezető még nem tevékenykedett, ráadásul a KHL-ből nagyon jó eséllyel be lehet kerülni a világbajnoki, sőt akár az olimpiai keretbe is.

Gebei ezt megelőzően kilenc évig vezetett az osztrák ligában (EBEL), a KHL-es szerződése egyelőre egy szezonra szól. Személyében 34 év után volt ismét magyar bíró az elitben, hiszen közreműködött a májusi oroszországi világbajnokságon. A 2004 óta bíráskodó Gebei 2003-ban hagyott fel a jégkoronggal, addig 56-szor szerepelt a válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.