Sofron eligazol Klagenfurtból

Garát Zsombor a tengerentúlon folytathatja a karrierjét. Van erre esélye Stipsicz Bencének is.

FB
2016. 06. 08. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoportos világbajnokságon tisztességgel helyt álló magyar hokiválogatott egyre több játékosáról derül ki, hogy előrelép karrierjében. Vay Ádám NHL-szerződését követően most Sofron Istvánról derült ki, hogy vált.

Az osztrák első osztályban játszó Klagenfurt honlapján jelentette be, hogy a vb-n rengeteget ütköző és gólt is ütő támadó elhagyja a csapatot. A Jégkorongblog úgy tudja, hogy hazai és külföldi csapatok is megkörnyékezték Sofront, de még nem döntött, hol folytassa.

Such György „a sportág bizalmát viszont csak akkor nyerheti el, ha valóban menedzserként igazgat, az állami milliókat okosan használja fel, és nem engedi be a politikát” – írta múlt pénteki publicisztikájában Földi Bence. Az írást itt éri el.

Sofron a Klagenfurt honlapja szerint 16-szor szerepelt a csapatban év eleji odaigazolását követően, egy gólt lőtt és három gólpasszt adott, emellett tizenkét büntetőpercet gyűjtött össze.

A második számú amerikai juniorliga, az NAHL egyik élcsapata, az Austin Bruins 11. helyen draftolta Garát Zsombort, a MAC Budapestben nevelkedett, az utóbbi két évet a tengerentúlon töltő 18 éves hátvédet – írja a Jégkorongblog.

Ez még nem jelenti azt, hogy az NAHL-ben (ahol Nagy Krisztián is játszik) folytatja, még a legjobb amerikai ifibajnokságban, a USHL-ben (ahol Erdély Csanád is játszik) is elkelhet a játékjoga – nemrég volt USHL-táborban is, így felfigyelhettek rá –, de egyetemi ösztöndíjjal egyetemi bajnokságba is kerülhet.

A USHL-ben gondolkodhat Stipsicz Bence is. A MAC hátvédje a USHL-ben szereplő Rough Riders csapatánál szerepel próbajátékon – írta a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos Facebook-oldala.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.