Babosék kikaptak a női páros döntőjében

A Serena Williams, Venus Williams duó volt az ellenfelük.

MTI
2016. 07. 09. 21:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos harmadik döntőjét vesztette el Wimbledonban: 2014-ben Kristina Mladenoviccsal menetelt a női páros döntőjéig, míg tavaly vegyes párosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán.

A Williams nővérek tizennegyedik alkalommal játszottak együtt Grand Slam-finálét, s valamennyit megnyerték. Wimbledonban 2000, 2002, 2008, 2009 és 2012 után hatodszor győzött a kettősük, amelyben Serenának huszonkét, Venusnak hét egyéni GS-sikere van.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah duó az első szettben harmadszorra elvette a délután korábban az egyesben is győztes Serena és az egyéniben elődöntőig jutó Venus alkotta kettős adogatását. Williamsék viszont azonnal visszabrékeltek, majd 4:3-as előnyüknél újra elvették Babosék adogatását. Bár a magyar, kazah párosnak többször is volt lehetősége a visszavételére, az amerikaiak kihasználták az első szettlabdát, így 49 perc alatt megnyerték az első játszmát.

A második felvonásban az amerikai duó 3:3-nál vette el Babosék adogatását. Bár a végig kiegyensúlyozottan, remekül és magabiztosan játszó Babos az első mérkőzéslabdát hárította, a Williams nővérek végül 6:4-re megnyerték a második szettet is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.