Döntőbe vágyik Babos Tímea

A magyar teniszező a kazah Svedova oldalán előbb legyőzte a világelső duót és ma a fináléért játszik.

B.M.L.
2016. 07. 08. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amiben csak titokban reménykedtek a magyar és kazah teniszbarátok, az valósággá vált a wimbledoni torna negyeddöntőjében, ugyanis Babos Tímea és Jaroszlava Svedova csütörtökön sima két szettben (6:2, 6:4) legyőzte a világelső és címvédő Martina Hingist és Sania Mirzát. Babos pályafutása során másodszor nyert a svájci, indiai duó ellen, hiszen tavaly Rómában még Kristine Mladenovic társaként diadalmaskodott felettük a fináléban. Az ötödik helyen kiemelt magyar–kazah kettős mindössze 68 perc alatt győzött, és minden statisztikai mutatóban felülmúlták ellenfelüket. Kevesebb kettős hibát vétettek (1-3), 65 százalékban ütötték be az első szervájukat, amiből szintén 65 százalékban lett az övék a pont, és ami vélhetően döntőnek bizonyult, hogy a második adogatásukat követően Babosék 64, míg Hingisék csak 45 százalékban szerezték meg a pontot. A sikeres bréklabdák arányában még ennél is nagyobb a különbség, hiszen a magyar, kazah páros négyből négyet megcsinált, azaz 100 százalékosan használta ki a lehetőségeit, míg ellenfelük mutatója 6-ból 1, azaz 17 százalék.

– Rettentően örülök a győzelemnek! Elképesztő hangulat volt, telt házas meccset játszhattunk az 1-es pályán. Jól teniszeztünk, külön öröm, hogy így sikerült játszanunk, mert nem könnyű egy Hingis–Mirza duót legyőzni. Most már zsinórban harmadszor játszok elődöntőt Wimbledonban, remélem, túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is, azaz végre nyerhetek itt női párosban, ami pályafutásom első GS-sikere lenne! De az még messze van, most meccsről meccsre kell haladni, és annak ellenére nem lesz egyszerű legyőzni amerikai ellenfeleinket, hogy őket „csak” a tizedik helyen emelték ki – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

Babosék ellenfele tehát az amerikai Raquel Atawo és Abigail Spears lesz, akik igencsak összeszokott párost alkotnak, hiszen amellett, hogy évek óta játszanak egymás mellett, nyertek 10 WTA-tornát, igaz, Grand Slam-döntőbe még sosem jutottak be. Idén a sorsolásnál is szerencséjük volt, hiszen az elődöntőig nem kerültek szembe komoly erőt képviselő párossal.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah kettős a tizedikként rangsorolt amerikai Raquel Atawo, Abigail Spears duó elleni összecsapása az egyes pálya nyitómérkőzése lesz a mai programban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.