Kiderült, mi Andy Murray titka

A skót teniszező a siker érdekében odafigyel az étkezésre, meghallgatja a tanácsokat és elemzi ellenfeleit.

B.M.L.
2016. 07. 05. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray ragyogó formában teniszezik az idén, és úgy tűnik, ahogy Novak Djokovicra, úgy rá is pozitív hatással van első gyermeke születése. Párizsban bejutott a döntőbe a Roland Garroson, megnyerte a wimbledoni viadal egyik legfontosabb felvezető versenyét a londoni Queen’s Clubban, Wimbledonban pedig már a legjobb nyolc között jár. Esélyeit nagyban növeli, hogy kiesett már Djokovic, ám a negyeddöntő nem lesz sétagalopp a számára, hiszen a sokadik virágzását élő Jo-Wilfried Tsonga lesz az ellenfele.

A BBC-nek adott interjújában elárulta, mik állnak a sikerei mögött, mi a titka a folyamatosan javuló játékának.

– Természetesen a legtöbb energiát a családom adja nekem, minden pillanat aranyat ér a számomra, amit velük tölthetek. Ha nincs meccsem vagy edzésem, azonnal rohanok hozzájuk. De az is fontos, hogy olyan emberekkel veszem körbe magam, akiknek a segítségével fejlődni tudok. Újra itt van velem Ivan (Ivan Lendl – a szerk.), aki fantasztikus, mit képes belőlem kihozni edzőként. Eddig vele nyertem meg a legnagyobb tornákat, olimpiai bajnok és kétszeres GS-győztes lettem az irányításával, és úgy érzem, közösen még sokra lehetünk képesek. Az edzéseimen odafigyelünk a terhelésre, valamint az étkezésemet is a sikernek rendeljük alá. A versenyek alatt odafigyelünk a zsírbevitelre, bőségesen eszem szénhidrátot, mellette gyümölcsök, zöldségek és sovány fehérjék alkotják az étrendemet. A Kyrgios elleni legutóbbi meccsem előtt például lazacot ettem rizzsel, utána pedig tésztát brokkolival és csirkével. Simán nyertem, tehát bejött az étrend – jelentette ki Andy Murray.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.