Mercedes: jön a csapatutasítás?

A világbajnokságot vezető istállónál nem akarnak több ütközést, ha kell, a bokszból döntik el a sorrendet.

B.M.L.
2016. 07. 06. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután idén már másodszor ütközött össze Lewis Hamilton és Nico Rosberg a győzelemért csatázva, újra téma a Mercedesnél a csapatutasítás bevezetése. A német istálló sportigazgatója, Toto Wolff már nagyon unja, hogy a két versenyzője immár a csapat érdekeit sem veszi figyelembe, és ennek következtében idén már másodszor dobták el a kettős győzelmet – Barcelonában nulláztak, Kanadában Rosberg minden esélyét elveszítette a dobogóra, míg az elmúlt hétvégén Spielbergben legalább a brit nyert, de a német visszaesett a negyedik helyre –, így nem tartja kizártnak, hogy megszüntetik a két pilóta szabad versenyzését egymás ellen. Ráadásul minden csattanást követően valóságos nyilatkozatháború alakul ki a versenyzők között, természetesen mindig a másik felet hibáztatva az ütközésekért.

– Ha körülbelül harminc futamonként kerül sor hasonlóra, az bőven belefér, de immár alapjaiban veszélyeztetik a csapat érdekeit. Az osztrák futamon sem hiányzott sok ahhoz, hogy nullázzunk, és nem csoda, ha a bokszutcában idiótának néznek bennünket. Nem engedhetjük meg, hogy Lewis és Nico tönkretegye annak a közel ezerötszáz embernek a munkáját, akik a Mercedes F1-es projektjén dolgoznak. Mivel a beszélgetéseknek semmi eredményük nem volt, így könnyen előfordulhat, hogy már Silverstone-ban bevezetjük a csapatutasítást és a verseny egy bizonyos pontján befagyasztjuk a pilótáink közti sorrendet. Gyűlölöm azt, amikor kintről beleszólnak a versenybe, de úgy tűnik, sajnos nincs más lehetőségünk arra, hogy elkerüljük az ütközéseket – jelentette ki a Sky Sports riporterének Toto Wolff.

Niki Lauda tanácsadó eközben kategorikusan kizárta a csapatutasítás bevezetését, és hasonlóan nyilatkoztak a különböző televíziós szakkommentátorok – Alan McNish és Martin Brundle – is, hozzátéve azonban, hogy ha mégis megtörténik ennek az elrendelése, a csapat szempontjából megértik mindezt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.