Murray nyert Wimbledonban

A mérkőzés során Raonic nyolc, Murray hét ászt ütött, míg előbbi egy, utóbbi két kettős hibát vétett.

MTI
2016. 07. 10. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második helyen kiemelt skót játékos három szoros szettben győzte le a hatodikként rangsorolt kanadai Milos Raonicot.

Az első szettben Murray már a harmadik játékban is közel állt ahhoz, hogy elvegye ellenfele adogatását, de ez végül 3:3 után jött össze neki. A kitartóan küzdő Raonic végig méltó riválisa volt a britnek, de ekkor még nem tudta jobban megszorítani.

A folytatás még kiélezettebb teniszt hozott, Murraynek három játékban is lehetősége volt elvenni a kanadai adogatását, ezúttal egyszer sem járt sikerrel, de a rövidítésben ellenállhatatlannak bizonyult. Raonic többször is közel került az egyenlítéshez, de riválisánál lényegesen több ki nem kényszerített hibát vétett.

A harmadik szettben 2:2 után Raonic fogadóként 40:15-re vezetett, de ekkor sem tudta lezárni a játékot. Ismét rövidítésben dőlt el a szett, ezúttal is a világranglista második helyezettjének javára.

A mérkőzés során Raonic nyolc, Murray hét ászt ütött, míg előbbi egy, utóbbi két kettős hibát vétett.

Murray 11. alkalommal játszott döntőt Grand Slam-tornán, de először fordult elő, hogy nem a svájci Roger Federer vagy a szerb Novak Djokovic volt az ellenfele. A US Open (2012) és a wimbledoni bajnokság (2013) megnyerése után ez pályafutása harmadik Grand Slam-sikere. Az angliai viadalon három döntőből két siker a mérlege.

Raonic most játszhatott először egy GS-torna fináléjában.

A tornát címvédőként kezdő, világelső szerb Novak Djokovic már a harmadik fordulóban, azaz a legjobb 32 között búcsúzott, miután kikapott a világranglista 41. helyén álló amerikai Sam Querrey-től.

Eredmény, férfiak, döntő:

Murray (brit, 2.)–Raonic (kanadai, 6.) 6:4, 7:6 (7-3), 7:6 (7-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.