Nagy László szerint parádés a Veszprém csoportja

A szegedi Balogh Zsolt szerint is brutálisan erős a másik magyar csapat nyolcasa.

A. A.
2016. 07. 01. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém–Barcelona csatáknak külön történelme van férfikézilabdában, a következő szezonban ennek is láthatja egy újabb fejezetét a közönség. Ahogy a főtábla A csoportjának tagjain végigfut az ember, mindjárt megérti Nagy László szavait, aki a klubja honlapján így nyilatkozott:

„Ha egy szóval kellene jellemeznem a csoportunkat, akkor azt mondanám, hogy parádé! Nem lepett meg, hogy a miénk lett az erősebb nyolcas. A kézilabda mezőnye Európában egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb. Ez a mi csoportunkról most hatványozottan elmondható. A másik nyolcasban is hasonló játékerejű együttesek gyűltek össze, de talán nem annyira erősek, mint a miénkben. Nem kérdés, hogy közönségszórakoztató meccsekre van kilátás. Egy biztos, keményen fel fogunk készülni az új szezonra és annak minden kihívására.”

Eklemovics Nikola, a Telekom Veszprém nemrég kinevezett sportigazgatója (aki éveken át irányítóként a pályán ismerhette meg a BL erejét) még erősebben fogalmazott az európai szövetség honlapjának: „Véleményem szerint a Bajnokok Ligája elmúlt tizenöt évének legnehezebb csoportjába kerültünk. Minden csapat nagyon magas színvonalat képvisel, lenyűgöző együttesek, szóval érdekes és kemény mérkőzések várnak ránk. De ez jó a kézilabda számára. Reméljük, hogy hamarosan ismét el tudunk jutni Kölnbe, hogy elérjük a célunkat, azaz a Bajnokok Ligája-győzelmet.”

A sorsolás után Kálomista Gábor veszprémi vezérigazgató örömét fejezte ki az ellenfelek láttán.

A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), PSG (francia), Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), Schaffhausen (svájci), THW Kiel (német)

A Veszprémet a hazai bajnokságban és kupában megszorongató szegediek most nem lennének hazai riválisuk helyében, ez derült ki a Mol-Pick Szeged vezetőedzőjének és jobbátlövőjének szavaiból, amelyeket a Tisza-parti klub honlapja közölt.

„Jobb, hogy a B csoportba kerültünk, ez nem kérdés. Az első számú feladatunk az, hogy összeálljon a csapat, ám ennek ellenére, ha szeretnénk messzire jutni, az első három hely valamelyikén kell továbbjutnunk” – mondta Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője, utalva arra is, hogy a csoportelsők közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek például a gyengébb, CD-ágról kapnak ellenfelet a nyolcaddöntőben.

Élőben néztem a sorsolást, és nem vitás, hogy az A csoport brutálisan erős lett, de a miénk is annak számít. Alapfelállás, hogy tovább kell jutnunk – mondta Balogh Zsolt, arra is célozva, hogy a nyolc együttesből hat folytathatja majd az egyenes kieséses szakaszban. – Nem lesz könnyű, mert alaposan kicserélődött a keretünk, így fontos, hogy minél hamarabb összeálljunk. Több csapatot ismerünk, mivel tavaly is játszottunk ellenük, lesznek pikáns meccsek is. A Kielcébe tőlünk megy Bombac, de Buntic és Sego éppen a lengyelektől érkezett hozzánk. A Breszttel ezúttal már ellenfél lesz Prodanovics, míg a Vardar ellen Gorbok csatázhat szegedi mezben. Örülök, hogy a Zágráb és a Celje is ellenfelünk, hiszen ezek a városok közel vannak Szegedhez, így remélhetően a szokásosnál is több szurkolónk kísér majd el minket.

A Szeged ellenfelei a B csoportban: Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Vardar Skopje, PPD Zagreb, Meshkov Brest, Celje Pivovarna Lasko, IFK Kristianstad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.