Räikkönen hosszabbított a Ferrarival!

2007 világbajnoka újabb egy évre írt alá az olasz istállóhoz, így jövőre is ő lesz Vettel csapattársa.

B.M.L.
2016. 07. 08. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazán szép ajándékot kapott Kimi Räikkönen a 100. ferraris futama előtt. A Jégember idén remekül szerepel, többször állt már dobogón, éppen annyi pontja van, mint csapattársának, Sebastian Vettelnek, így aztán egyáltalán nem számít meglepetésnek, hogy a hétvégi Brit Nagydíj előtt a Ferrari bejelentette, egy évvel meghosszabbította a finn szerződését, így 2017-ben is ő lesz Vettel csapattársa.

– A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy meghosszabbította a technikai és versenyzői együttműködését Kimi Räikkönennel. A 2017-es versenyzőpárosunkat továbbra is a finn és Sebastian Vettel alkotja majd – állt szűkszavúan a Ferrari által kiadott közleményben.

A „Jégember” ezzel a hetedik szezonját kezdheti majd Maranellóban, igaz, ez két részre oszlik: a 2007-től 2009-ig terjedő időszakban világbajnok lett a csapattal (2007), míg távozását követően 2014-ben tért vissza. Annak ellenére, hogy szinte állandóan kritizálták, a pályán sokszor bizonyította, a leggyorsabb versenyzők egyike.

– Mindig is mondtam, nem lennék itt, ha már nem élvezném a versenyzést, vagy nem lennék képes százszázalékosan csinálni ezt. Ha nem volnék motivált, nem vesztegetném a saját és a csapat idejét. Már tíz éve is megmondtam, a Ferrari lesz az utolsó csapatom, és ezt tartom – jelentette ki a finn pilóta.

Räikkönen eddig 9 futamot nyert a Ferrarival, szerzett öt rajtelsőséget, összesen 33 alkalommal állt dobogóra, és 19 alkalommal volt övé a leggyorsabb kör.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.