Rangos férfitornát rendezhet Budapest

Jövőre WTA- és ATP-tornán is szurkolhatnak a magyarok.

Lipiczky Ágnes
2016. 07. 01. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álmodozások kora lejárt a Magyar Tenisz Szövetségnél, a tettek mezejére léptek a vezetők, akik hosszú tárgyalások eredményeként pénteken sajtótájékoztatón jelentették be: jövőre WTA- és ATP-torna otthona is lesz Magyarország. A női versenyzők 2013-ig a Római-parton ütögethettek ranglista-pontokért, ám a torna elköltözött Bukarestbe. Most azonban a riói salakpályás verseny helyett hazánkba érkezhetnek a sportág jeles képviselői, akik kemény pályán, a fedett SYMA-csarnokban mérhetik össze tudásukat.

ATP-tornát még sosem rendezett Magyarország, éppen ezért óriási jelentőségű, hogy Budapest is megjelenik a versenynaptárban. A helyszín az addigra kormánytámogatásból megújuló margitszigeti Teniszközpont lesz, amely egyelőre még gazos állapotban van.

„A férfiverseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Davis Kupa-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét” – mondta Richter Attila, a szövetség főtitkára.

Az idén egyébként 17 alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendez Magyarország, jövő hétvégén pedig Davis Kupa-csapatunknak szurkolhatunk majd Szlovákia ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.