Veszélybe került Gyutai pályafutása

A 25 éves paksi motorversenyző abban bízik, kap még egy esélyt a sorstól.

Lipiczky Ágnes
2016. 07. 01. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly szeptemberben a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott paksi versenyzőnek ugyan rendelkezésére állt az anyagi alap a teljes szezon teljesítéséhez, ám csak akkor folytathatja, ha rendezni tudja a 14,5 ezer eurós (nagyjából 4,6 millió forint) kárt olasz csapata felé. Noha a 25 éves motoros menedzsmentje éjt nappallá téve dolgozott az összeg előteremtésén, az erőfeszítések nem értek el eredményt, nem sikerült új támogatókat a sportoló mellé állítani. Így kihagyni kényszerül az olasz bajnokság hét végi, mugellói fordulóját, és talán az is előfordulhat, hogy a teljes idény is befejeződött a számára.

– Jól indultunk neki ennek az esztendőnek, hiszen a támogatóinknak köszönhetően sikerült a teljes idény költségvetését összerakni – mondta a Korda Racing versenyzője. – Ez tartalmazza a motorbérlést, a szerelők fizetését, az utazást, az üzemanyagköltséget, és a kisebb kárrendezésre is elegendő az összeg. Sajnos ez a két bukás akkora károkat okozott a motorokban, hogy muszáj fizetni a csapatom felé. Természetesen ők is segítőkészek és megértőek, ám a csapat is pénzből él és működik, az alkatrészeket nekik is ki kell fizetni, így muszáj átcsoportosítani a pénzeinket.

Ez pedig azt jelenti, Gyutai nem lesz ott a mugellói rajtnál, pedig rengeteget készült, edzett erre a futamra.

– Magától értetődik, hogy nagyon magam alatt vagyok, még akkor is, ha tudom, ez ilyen sportág, kezelni kell ezeket a helyzeteket is. Ez a mostani pedig különleges helyzet, a pluszpénz nagyon hiányzik. Jelen állás szerint az sem kizárt, hogy az egész idényt ki kell hagynom, sőt megeshet, hogy a pályafutásomat is be kell fejezni. Mindennek ellenére bízom benne, hogy a sors ad még egy esélyt nekem, és Misanóban már ott lehetek a rajtrácson – fogalmazott a történtekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.