Beperelte Hosszú Katinkáékat kirúgott edzőjük

Darren Ward haját üvöltötte le az áprilisi országos úszóbajnokságon Shane Tusup. A skót nem bocsátott meg.

Gabay Balázs
2017. 07. 20. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem jutott nyugvópontra Darren Ward ügye, akit az Iron Aquatics elbocsátott állásából azt követően, hogy heves vitába keveredett Shane Tusuppal. A skót trénerre szemtanúk szerint az áprilisi országos bajnokságon támadt rá Hosszú Katinka férje-edzője: indulatosan kérte számon, hogy Ward miért nem indította a klub csapatát férfiváltóban. A jelenlévők beszámolói szerint olyan mondat is elhagyta Tusup száját, hogy „Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!”

Ezt követően nem csoda, hogy Ward és az Aquatics útjai elváltak, de most kiderült, a szakítás nem békésen zajlott le.

Darren Ward csütörtökön jelentkezett lapunknál. Korábban többször is kerestük, hogy nyilatkozzon, nem kívánt élni a lehetőséggel, most viszont eljuttatott hozzánk egy közleményt. Ebben azt írja, eddig próbálta baráti módon kezelni a helyzetet, de az Iron Aquatics nem reagált ügyvédje megkeresésére. Ennek nyomán nincs más lehetősége, mint jogi eljárást kezdeményezni Hosszúék ellen, akik véleménye szerint nagy nyilvánosság előtt megsértették személyiségi jogait. Ward konkrétan az Iron Corporation Kft. és Shane Tusup ellen indít pert.

Ennek oka, hogy az áprilisi incidens miatt meglátása szerint jogtalanul bontották fel a klubbal megkötött szerződését, és ezért kártérítés jár. Darren Ward közleményében hozzáteszi, bár hosszú távra tervezett Budapesten, a felesége is ideköltözött, hamar véget ért a megbízatása. A szakítást azért is nehezményezi, mert munkája során pozitív visszajelzéseket kapott az Aquaticstól, így nem tudja hova tenni Tusup viselkedését.

Az ügyben Hosszú Katinka sajtósához, Tóth Fannihoz fordultunk, aki közölte velünk az Iron Aquatics állásfoglalását: 

„A híresztelésekkel ellentétben az ügyvédünk felvette a kapcsolatot volt vezetőedzőnk jogi képviselőjével az ügyet illetően, és azt kérte, hogy az egyeztetést a világbajnokságot követően folytassuk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.