Sós Csaba elárulta Hosszú Katinka vb-számait

Vegyesek, 100 és 200 hát, 200 gyors és 200 pille – egy elemző beszélgetés alkalmával kotyogta ki az Iron Lady számait a kapitány.

2017. 07. 06. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lejárt a nevezési határidő a budapesti vizes világbajnokság medencés úszószámaira (is), de szerdai sajtótájékoztatóján Hosszú Katinka még igyekezett eltitkolni, mely számokban indul. Az Index.hu Sós Csaba szövetségi kapitánnyal folytatott beszélgetéséből kiderült, az Iron Lady programja nem változik a 2015-ös kazanyi vb-éhez képest, tehát az általa uralt

200 és 400 vegyes mellett 100 és 200 háton, valamint 200 gyorson és 200 pillangón nevezett.

Az Index cikke ugyanakkor felhívja rá a figyelmet, két évvel ezelőtt a 100 hát középdöntőjétől azért lépett vissza, mert az egy órára volt a 200 vegyes döntőjétől, aminek aranyát nem akarta kockáztatni. Mostani fölényét a vegyesszámokban figyelve valószínűsíthető, hogy a visszalépésre nem lesz szükség, persze ha világcsúcsot akar úszni, ahhoz minden erejére szükség lesz. Emellett az is igaz, 200 pillangón két éve nem jutott döntőbe, az olimpián pedig visszalépett.

Kazanyban 2 arany- és 1 bronzérmet szerzett, de mint szerdán közölte, a vb-program nem annyira fekszik neki, mint az olimpiai – ismert, Rio de Janeiróban 3 arany- és 1 ezüstéremmel lett gazdagabb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.