A világbajnok verte meg a dzsúdósok Katinkáját

Radványi Benedek
2017. 08. 29. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszülettek az első magyar (rész)sikerek a Papp László Budapest Sportarénában zajló világbajnokságon. Pupp Réka az észak-koreai Rim Szongszim legyőzése után a 2012-ben olimpiai bronzérmes Charline Van Snicktől szenvedett vereséget a legjobb harminckettő között. Pillanatnyi kihagyás után, jobb kezének megfogása után eldobta őt a belga, öt másodperccel azelőtt, hogy aranypontért mentek volna a rendes játékidő letelte után.

A Pupp Rékához hasonlóan az 52 kilósok között versenyző Szabó Katinka egy körrel tovább jutott egy norvég és egy mexikói ellenfél harcos legyőzésével, majd a japán Sisime Ai következett, aki ipponnal nyert. A Honvéd 23 éves versenyzőjének kiesése kapcsán érdemes megjegyezni: azon túl, hogy a vb előtt ő a 118., ellenfele pedig az 5. helyen állt a világranglistán, a nap végén az aranyérmet is a japán nyakába akasztották.

A vb szerdai, harmadik napján esélyes, hogy végre éremközelbe kerül magyar versenyző, erre Ungvári Miklós (73 kg) és Karakas Hedvig (57 kg) neve ha nem is biztosíték, de reménykeltő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.