Federer keservesen nyert, és pokolian szép jövőt vizionált

Az amerikai nemzetközi teniszbajnokság első fordulójában nehezen ment tovább a svájci. Kerber kiesett.

MN
2017. 08. 30. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista harmadik helyén álló Roger Federer 2 óra 41 percen át küzdött az amerikai Frances Tiafoéval szemben a US Open első fordulójában, s meleg volt számára a helyzet, amikor a rangsorban 70. ellenfele 6:1-gyel behúzta a negyedik játszmát. Aztán 6:4-gyel döntött Federer.

„Egyre jobb leszel, csak így tovább, pokolian szép jövő áll előtted” – üzente a svájci a 19 éves amerikainak győzelme után.

Íme egy jelenet a meccs hajrájából:

US Open (@usopen) által megosztott bejegyzés,

A női egyes címvédője már az első fordulóban kiesett: Angelique Kerber a japán Oszaka Naomitól kapott ki kedden két nagyon sima szettben. A 29 éves német játékos idén gyenge formában versenyez: nem nyert tornát, és 25 győzelme mellett immár 18 veresége is van. A világranglistán – amelyet korábban vezetett is – jelenleg csak a hatodik, s a mostani kudarc nyomán kikerül az első tíz közül is.

A második játéknapon az eső miatt a legtöbb meccset nem tudták megrendezni: néhányat félbeszakítottak, sokat azonban el sem kezdtek.

 

férfiak, 1. forduló:
Federer (svájci, 3.)–Tiafoe (amerikai) 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4
Nadal (spanyol, 1.)–Lajovics (szerb) 7:6, 6:2, 6:2

nők, 1. forduló:
Oszaka (japán)–Kerber (német, 6.) 6:4, 6:1
Ka. Pliskova (cseh, 1.)–Linette (lengyel) 6:2, 6:1
Strycova (cseh, 23.)–Doj (japán) 6:1, 6:3    
Wickmayer (belga)–Curenko (ukrán, 28.) 6:3, 6:1      
Cirstea (román)–Kerkhove (holland) 6:1, 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.