Karakas Hedvig 16 másodperc után földhöz vágta ellenfelét

Ungvári Miklós már két harcos meccsen van túl. Két magyarnak drukkolhatunk ma a dzsúdó-vb-n.

Radványi Benedek
2017. 08. 30. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai napon a cselgáncs-vb arénájába elsőként bevonuló Ungvári Miklós 10 másodperc alatt elért egy (majdnem) vazarit chilei ellenfelével szemben, azt még videózás után elvették, de fél perccel később már újra 1-0 állt a táblán Tomas Bringas ellen. A végén egy leszorítás után megduplázta előnyét Ungvári, ipponig épphogy nem jutott el.

Küzdelme után elmondta, sokat segít neki a hazai közönség, bár próbálja kizárni a külső körülményeket. (Igaz, rengetegen álltak még ekkor is sorba a szigorú átvizsgálás miatt a bejáratoknál, köztük „Ungi Team” felirattal ellátott piros-fehér-zöld pólós drukkerek is.) A pörgős, harcos dzsúdóval a legjobb 64 közé kerülő Ungvári a Puerto Ricó-i Jeffrey Ruz ellen folytatta a 73 kilósok versenyében.

21 éves ellenfele még jobban megizzasztotta, többször is kijött Ungvári leszorításából, majd a négy perc letelte után aranypontig vitték a meccset. A jóval inaktívabb Ruzt végül lábra nyúlásért megintették, s ezzel nyert a ceglédi dzsúdós.

A nap másik magyarja, Karakas Hedvig (57 kg) első meccsén nem sokáig fárasztotta a benini Zinhaue Thantal Akogbeto-t, 16 másodperc után úgy eldobta, hogy ipponnal vége is lett a meccsnek. Az idén térd-, majd a bokaműtéten is átesett Eb-ezüstérmesünk a következő körben, a legjobb 32 között a koszovói Nora Gjakova ellen küzd.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.