Két magyar vereséggel indult a budapesti cselgáncs-vb

Szabó Csaba és Csernoviczki Éva is kiesett. Putyinra várunk a sportarénában, keresőkutyával.

Radványi Benedek
2017. 08. 28. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokság első magyarjaként a 60 kilogrammos súlycsoportban a legjobb 64 között tatamira lépett Szabó Csaba több mint nyolcperces csata után kapott ki olasz ellenfelétől. Az alapból négyperces küzdelem során jóval többször került a földre, mint Elios Manzi, ám egyszer sem a vállára esett. Két figyelmeztetést kapott, majd az aranypontért menő hosszabbításban jóval aktívabb lett, az olasz neve mellé is került két sárga kártya, ám aztán – továbbra is akciómentes küzdelem után, valamint „Csabi, Csabi!” lelátói rigmust követően – az újabb figyelmeztetést már Szabó kapta, amivel a piros lap villant a neve mellett.

 

Néhány perccel utána következett az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kg) meccse a legjobb 32 között a 18 éves kubai Melissa Hurtado Munozzal szemben. Honfitársunknak két és fél perc eltelte után ippon-vereséggel kellett távoznia, mivel ellenfele egy vazaari után leszorította, és húsz másodpercen át a földön is tartotta. Ezzel ő is kiesett, tehát a magyarok a hazai vb első napján a delet sem élték meg a versenyben.

A magyarok programja

Augusztus 28., hétfő: Csernoviczki Éva (48 kg), Szabó Csaba (60 kg). Augusztus 29., kedd: Pupp Réka és Szabó Katinka (52 kg). Augusztus 30., szerda: Ungvári Miklós (73 kg), Karakas Hedvig (57 kg). Augusztus 31., csütörtök: Ungvári Attila és Csoknyai László (81 kg). Szeptember 1., péntek: Gercsák Szabina (70 kg), Erdélyi-Joó Abigél és Salánki Evelin (78 kg), Tóth Krisztián és Vér Gábor (90 kg). Szeptember 2., szombat: Szigetvári Mercédesz és Kárpáti Emese (78+ kg), Cirjenics Miklós és Ohát Zalán (100 kg), Bor Barna (100+ kg). Szeptember 3., vasárnap: csapatverseny.

Mivel 2013-ban Európa-bajnoki címet, 2014-ben pedig Grand Prix-aranyérmet nyert ugyanitt, a Papp László Budapest Sportarénában, Csernoviczki Éva érthetően csalódottan nyilatkozott az újságírók előtt, de már a jövőre is gondolt a 30 éves tatabányai versenyző: egy súlycsoporttal feljebb, 52 kilóban próbálná ki magát, s ha ez a váltás bejön, a tokiói olimpián már abban indulna.

###HIRDETES###

A nap végén a férfi 60 és a női 48 kilogrammos súlycsoportban osztanak érmeket, aminél – pláne a magyarok kiesése után – jóval nagyobb figyelem vetül Vlagyimir Putyin orosz elnök délutáni látogatására. Vélhetően emiatt nemcsak a szigorú ellenőrzés, hanem a dobogók mellett még egy keresőkutya is megjelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.