Ungváriban csak parázslott a szokásos tűz, Karakas csodája elmaradt

A nyolcaddöntők előtt megtorpantak a magyar dzsúdósok. Ungvári már a széket kereste az interjúzónában.

Radványi Benedek
2017. 08. 30. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy Ungvári Miklós (73 kg) kettő, Karakas Hedvig (57 kg) pedig egy meccset nyert, a budapesti cselgáncs-világbajnokság mindkét magyar versenyzője a legjobb 16 közé jutásért meccselt.

Ráadásul egyszerre, hiszen kevéssel azután, hogy Karakas tatamira lépett, bevonult a csarnokba Ungvári is, aki a szomszédos pályán szerepelt. Karakas számára ért véget hamarabb a küzdelem, bő egy perc után egy vazarival 1-0-ra vezetett ellenfele, a koszovói Nora Gjakova, akin nem találta a fogást Hédi, így második meccsén búcsúzni kényszerült.

Ungvári Miklós a nagyrészt miatta érkezett magyar közönség buzdítása mellett nem tudott akciót csinálni a kazah Zhansay Smagulovon, aranypontig vitték a küzdelmet, amelyben végül az döntött, hogy szabálytalan lábfogásért megintették honfitársunkat. Igaz, Ungvári volt a kevésbé aktív, így érett már az is, hogy passzivitás miatt intik meg – ezt edzője, Bíró Tamás is elismerte az interjúzónában.

Ugyanitt a 37 éves ceglédi dzsúdós bevallotta, annyira fáradt, hogy legszívesebben lerogyna egy székre. Nehéz volt úgy szerepelnie, hogy a balszerencsés sorsolás révén már 10-kor is meccselnie kellett, de elsősorban amiatt volt csalódott, hogy a hazai közönség nem láthatja a délutáni programban.

„Most csak parázslott az a tűz, ami égni szokott bennem, nem tudtam igazán vad lenni, bármennyire is próbáltam felszívni magam” – nyilatkozta.

Karakas Hedvig is boldogtalannak tűnt, ám elismerte, mivel idén két műtéte volt, s mindössze két versenyen indult, valamint a lába most sincs teljesen rendben, az eredmény elfogadható. 

„Sajnos nem a csoda győzött, hanem a realitás. Fantasztikus volt ilyen közönség előtt küzdeni, sajnálom, hogy csak egy nyert és egy vesztes meccsre volt lehetőségem fent lenni a szőnyegen.”

Ezzel a budapesti dzsúdó-vb harmadik napján sem jutott el a legjobb 8-ig (ma a 16-ig sem) magyar.

A magyarok programja

Augusztus 28., hétfő: Csernoviczki Éva (48 kg), Szabó Csaba (60 kg).
Augusztus 29., kedd: Pupp Réka és Szabó Katinka (52 kg).
Augusztus 30., szerda: Ungvári Miklós (73 kg), Karakas Hedvig (57 kg).
Augusztus 31., csütörtök: Ungvári Attila és Csoknyai László (81 kg).
Szeptember 1., péntek: Gercsák Szabina (70 kg), Erdélyi-Joó Abigél és Salánki Evelin (78 kg), Tóth Krisztián és Vér Gábor (90 kg).
Szeptember 2., szombat: Szigetvári Mercédesz és Kárpáti Emese (78+ kg), Cirjenics Miklós és Ohát Zalán (100 kg), Bor Barna (100+ kg).
Szeptember 3., vasárnap: csapatverseny.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.