Kézilabda BL: döntetlent játszott a címvédővel a Szeged

A Vardar Szkopje csak egyetlen egyszer vezetett a mérkőzésen, mlg 5-4-nél.

MTI
2017. 10. 07. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol-Pick Szeged hazai pályán 26-26-os döntetlent játszott a címvédő macedón RK Vardarral a férfikézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában szombaton.

A hazaiak közül Jonas Källman, Bodó Richárd és Balogh Zsolt betegen, Matej Gaber sérülten vállalta a játékot, Bánhidi Bence mandulagyulladás miatt nem léphetett pályára, és hiányzott a keretből Pedro Rodríguez is. A szkopjeieknél csak az irányító Igor Karacic játékát nélkülözték.

A Veszprém korábbi kapusa, Sterbik Árpád bravúrjai ellenére tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével a Szeged, és csakhamar hazai oldalon José Manuel Sierra is bemutatott néhány nagy védést. Az eredményes szegedi támadásoknak és a szigorú védekezésnek köszönhetően sikerült a fordítás, és egy ideig rendre két góllal vezetett az előző idényben BL-negyeddöntős csongrádi együttes (9-7).

Néhány elhibázott lövés után tovább nőtt a különbség (13-10), mert a Szeged remek védekezése miatt öt percig nem szerzett gólt a macedón együttes. A hajrá kapkodó játékot hozott mindkét oldalon, a Vardar egyenlített, de a szünetben ismét a hazaiak vezettek (14-13).

A második félidő is nagy küzdelmet, kemény játékot és szoros állást hozott. Szegedi oldalon a szlovén Stas Skube továbbra is remekül irányított, és pontosan szolgálta ki beállóban Matej Gabert.

A vendégeknél a horvát Luka Cindric vállalkozott leggyakrabban, a házigazdáknál viszont sokkal jobban eloszlottak a kapura lövések (19-16). Emberelőnyben a montenegrói Vuko Borozan góljaival megint felzárkózott a BL-címvédő, de Sierra két büntetőt is kivédett. A játékvezetők négyszer sújtották kiállítással a magyar csapatot, azonban ez sem törte meg a játékosokat.

A hajrában a horvát Denis Buntic bátran és pontosan célzott, a Szkopje azonban villámgyorsan ledolgozta kétgólos hátrányát, és bár 5-4-nél vezetett utoljára, egy pontot így is elvitt.

A Vardar – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Borozan volt nyolc góllal, Cindric hétszer talált be.

A szegediek hetedszer találkoztak a Vardarral tétmérkőzésen: négy vereség és egy győzelem mellett ez volt a második döntetlen.

A szegediek jövő szerdán Borbély Ádám kapus csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában folytatják BL-szereplésüket.

Eredmény,

Férfi-BL, csoportkör, 4. forduló, A csoport:

Mol-Pick Szeged – RK Vardar (macedón) 26-26 (14-13)

A Szeged gólszerzői: Buntic 5, Skube 4, Gaber, Källman 3-3, Sostaric, Sigurmannsson, Zsitnyikov, Balogh Zs., Bodó 2-2, Gorbok 1

vasárnap játsszák:

B csoport: Telekom Veszprém – THW Kiel (német) 17.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.