Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A pszichológus véleménye: „Hosszú Katinka csattanós választ fog adni”

Ráskó Eszter úgy véli, hogy a házaspár a nappaliban fogja megbeszélni a továbbiakat.

2018. 01. 10. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válság van – ennyi, ami biztos, és nem is csak a bulvárlapok által sugallt gödörben van és Shane Tusup házassága, valamint edző-tanítvány viszonya. A külvilágnak valószínűleg semmilyen ráhatása nincs a folyamatokra, idáig úgy néz ki, a Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor és a szövetségi kapitány, Sós Csaba is hiába ajánlott segítséget az Iron Ladynek, illetve hiába állna sorba egy rakás edző, hogy szakmai segítséget nyújtson a magyar úszósport zászlóshajójának.

Keveset tudunk, a sporton és a bulváron kívül azonban van egy alig vizsgált szempont: a pszichológiai. Ráskó Eszter a Digisport TV stúdiójában azt boncolgatta, mi járhat most a fejekben, és mi lehet a válság kimenetele.

„Önmagában egy párkapcsolatot nehéz menedzselni” – tette egyértelművé Ráskó, aki szerint a legfontosabb problémaforrás Shane és Katinka közt az lehet, hogy

két színtéren zajlik a kapcsolatuk, házasság és edző-tanítvány viszony is, ám aki vállalja ezt az életformát, az megtanulja kezelni a külső hatásokat is ekörül.

Úgy látta, kettejük között fontos szerepe lehetne a „pihenésnek”, ám mivel folyamatosan és mindig együtt voltak, egy-egy keményebb edzés után lehetetlen előállítani azt a helyzetet, amikor az egyik fél valaki más felé ventilálja a gondjait, tehát a feszültséget ilyen módon halmozottan önthették egymásra, akár otthon is.

„Ha nem is törvényszerű, hogy ebből baj lesz, mindenképpen korlátozza a kapcsolatot a felállás, és kihat a házasságon kívüli társas kapcsolatokra is”

– mondta a pszichológus.

Mivel a konfliktus felvállalása előtt folyamatosan a közösségi médiában „élt” az Iron-pár, Ráskó figyelmeztet, ne higgyük, hogy ismerjük őket pusztán a Facebook- vagy az Instagram-posztok alapján, ezeket ugyanis marketingstratégiák alapján hozzák létre.

„A jelenlegi szituációnak persze van egyfajta »hajhászata«, hiszen korábban ők provokálták a nyilvánosságot, amely már alig várta, hogy tort üljön”

– vélte Ráskó.

Hogy egy ilyen helyzetből van-e még visszaút? A szakember amondó, minden kapcsolatot meg lehet javítani, de ehhez először górcső alá kell venniük a feleknek, hogy mi váltotta ki a konfliktust. „Ők ketten együtt építették fel ezt a karrierutat, és nem annyira figyelnek kifelé, mint azt mi gondolnánk. Ezt a konfliktust a nappaliban fogják megbeszélni” – céloz arra, hogy mennyire fogják beavatni a nyilvánosságot kettejük viszonyába mostantól.

Hogy Hosszú Katinka Shane Tusup nélkül megmarad-e annak az eredményes sprotolónak, akinek ismerjük, egyelőre Ráskó Eszter szerint is kétséges, ám úgy érzi, biztosak lehetünk benne, hogy a helyzetére csattanós választ fog adni a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.