Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Babos nem élt a lehetőséggel, kiesett az Australian Openen

Túljutva egy TOP 10-es játékoson azt hihettük, első számú teniszezőnőnk a nála alig jobb spanyolt nem csak megizzasztani fogja, de le is győzheti.

2018. 01. 17. 10:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női világranglista 9. helyén álló, a tornán tizedikként kiemelt amerikai Coco Vandeweghe legyőzésével komoly esély pottyant ölébe az Australian Open – az évnyitó tenisz Grand Slam – főtáblájának második fordulójában. Az idén nem kiemelt Babos a nála mindössze 12 hellyel előrébb rangsorolt, szintén nem kiemelt spanyol Carla Suárez Navarróval meccselt a szerdai program elejéről a végéig tologatott mérkőzésen. Az előjelek szerint Babosnak persze nem ártott nagyon is résen lennie, a nála öt esztendővel idősebb spanyol ugyanis korábbi három összecsapásukból mindhármat megnyerte úgy, hogy mindhárom borításon Babos Tímea fölé kerekedett – tehát az Australian Openhez hasonló kemény pályán is.

Hazánk első számú női teniszezője rögtön a kezdés után brékhátrányba is került, majd bár próbált kapaszkodni, alig fél órányi játék után hátránya megkettőződött. Ám ahelyett, hogy a soproni sportoló gyorsan feladta volna az első szettet a második és a harmadik érdekében, 2:5-ös mérkőzésállásnál letörölte brékhátrányának felét és hozta adogatását (4:5). A spanyol hölgy végül 39 perc után tett pontot az első szett végére.

A másodikat – az elsőhöz hasonlóan – a 24 éves magyar kezdhette, és máris javított, hisz hozta első adogatójátékát, igaz, Suárez Navarro is. Babos viszont azonnal brékelte ellenfelét, és el is húzott 3:1-re. Ez igazából akkor lett volna értékes, ha utána harmadik adogatójátékát is hozza, ehhez viszont nagyon meg kellett feszülnie (4:1). Babos a szett végéig aztán folyamatosan nyomás alatt tartva a spanyolt egy és negyed óra után (6:2) döntő szettre kényszerítette.

Ekkor aztán Babos – meglepő fordulat – az első szett hibáit idézte vissza Suárez Navarro brékkel kezdett, hogy aztán a magyar hiába küzdjön 10 kerek percen át a brékhátrány leküzdéséért (0:2). Sajnos a spanyol elkapta a fonalat, megint elvette Babos Tímea adogatójátékát (0:3), a kettős brékhátrányból pedig – az első szetthez hasonlóan – nem volt visszaút, fél óra alatt véget ért a harmadik játszma.

Babos Tímea nyilatkozata a BabosTímea.hu-n

„Nagyon sajnálom a mai mérkőzést! Az elején a bréklabdáknál talán picit agresszívabbnak kellett volna lennem. De utána Carla szinte hibátlanul játszott. A második szettben visszaküzdöttem Magam, küzdöttem, ahogyan csak bírtam. Ellenfelemnek is voltak lehetőségei, de sikerült egyenlítenem. A döntő játszma elején sajnos megremegett picit a kezem, ez döntőnek bizonyult. De az a lényeg, hogy ebből is tudjak tanulni a folytatásra. Azért valljuk be, nehéz sorsolásom volt Melbourne-ben. Carla sokáig top10-es játékos volt, az utóbbi időben a sérülése miatt került hátrébb a világranglistán. Ezért nem volt most a kiemeltek között. Nagy mérkőzés volt, amelyen hosszú ideig jól is játszottam. Most szomorú vagyok, de bízom benne, hogy idővel azért jobb lesz a kedvem.”

Australian Open, női egyes, 2. forduló

Carla Suárez Navarro – Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.