Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Bácskai Sára Luca bronzérmes 1500 méteren

A 19 éves magyar versenyző pályafutása első egyéni érmének örülhetett a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n.

MTI
2018. 01. 13. 13:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bácskai Sára Luca bronzérmet szerzett 1500 méteren a drezdai EnergieVerbund Arénában zajló rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság szombati napján. A magyar versenyző a középmezőnyben helyezkedett, majd a táv kétharmadánál fokozódott a tempó, amikor már a harmadik helyen volt. Ezt a pozíciót próbálta minden erejével védeni, amit sokáig sikerrel is tett, de néhány körrel a vége előtt többen megelőzték, ráadásul ritmust vesztett, így a hajrára visszaesett az utolsó, hatodik helyre. Közben viszont előtte ketten kicsúsztak, azaz végül negyedikként haladt át a célvonalon. A futam után a holland Suzanne Schultingot kizárta a zsűri, így Bácskai még előbbre lépett.

A tizenkilenc éves magyar versenyző pályafutása első egyéni érmének örülhetett. Korábban a váltóval volt Eb-ezüst- és -bronzérmes, valamint világbajnoki második.

A kisdöntő, amelyben volt érdekelt, kevés akciót hozott. A magyar korcsolyázó nem volt igazán aktív, a hatfős futam ötödik helyén ért célba, így összességében tizenegyedik lett. Az elődöntőben kiesett Kónya Zsófia tizenhatodikként zárt.

A férfiak B döntőjében Krueger Cole sokáig harcolt az első helyért belga riválisával, körökön át a külső íven korcsolyázott, de nem sikerült élre állnia. A végén ez visszaütött, mert láthatóan elfáradt, így végül szintén ötödikként ért célba, és összesítésben tizenegyedik lett. Az elődöntőben búcsúzott két magyar közül a huszadik, Knoch Viktor a huszonegyedik helyen végzett.

A szombati program az 500 méter küzdelmeivel folytatódik, majd a váltók elődöntőire kerül sor, vasárnap pedig az 1000 méter és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Eredmények:

férfiak, 1500 m:

1. Sjinkie Knegt (holland) 2:14,886 perc

2. Szemjon Jelisztratov (orosz) 2:14,942

3. Vladiszlav Bikanov (izraeli) 2:15,432

11. Krueger Cole

20. Burján Csaba

21. Knoch Viktor

nők, 1500 m:

1. Martina Valcepina (olasz) 2:36,889 perc

2. Yara van Kerkhof (holland) 2:37,373

3. Bácskai Sára Luca 2:38,689

11. Jászapáti Petra

16. Kónya Zsófia

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.