Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Baji Balázs vb-szintet futott: „Nem voltam csúcsformában”

Soha nem futott még év elején 7,68-at 60 m gáton a vb-bronzérmes atléta. A fedett pályás világbajnokság előtt másfél hónappal nem rossz előjel.

2018. 01. 22. 9:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportújságírók szövetsége 2017 legjobb férfi sportolójának választotta vb-bronzérmes 110 m gátas futót, állatorvost.

– A körülöttem felpezsdült élet néhány edzésemet is átalakította, volt mit átgondolni – fogalmazott a Digisport tévének hétfőn Baji, aki nem lazsál, a hétvégi Budapest-bajnokságon megfutotta a 60 m gátas vb-szintet, majdnem egy tizedet javítva tavalyi idénynyitó idején, tehát nincs rossz formában így az ünnepek után sem. Székesfehérváron folyamatosan edz.

Szerinte „nagyon sok van még a lábában”, ráadásul a jó időeredménye ellenére koránt sincs még csúcsformában.

– A fizikumom még nem állt össze, a technika az, amiben stabilabb vagyok tavalyhoz képest.

Baji tényleg csak előre néz, teljesen lezárta, hogy a tavalyi fedett pályás Eb-ből rosszul jött ki, ezért kizárták, de az edzésre ilyen téren is odakoncentrál már.

A tavalyi 7,53 az az időeredmény, amit idén is szeretne elérni, ezzel ha nem is dobogóra, de a legjobb hat közé odaérhetne a világbajnokságon idén. 110 méteren 13 másodperc 20 századmásodpercen belül szeretne teljesíteni.

Noha Baji Balázsnak Hosszú Katinkához hasonlóan bejött az „edzéssel versenyzés” ritmus, azért az atlétikában nem úgy megy, hogy egy-egy verseny felér egy edzéssel is, mert másmilyen az inger, egy éles futás nem tud kiváltani egy-egy hétvégi edzést.

Baji az Év sportolója választáson a világbajnok vívó Szatmári Andrást és az Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándort előzte meg. Szerinte a legjobbak között helye lett volna még autóversenyzőnek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.