Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Bespájzolt idegenlégiósokból a Puskás Akadémia

Kiállhat akár csupa külföldivel is a Felcsút.

MN
2018. 01. 22. 16:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyi külföldi játékossal szerződött le, hogy már ki tud állni tisztán külföldi csapattal is a magyar utánpótlás felcsúti fellegvára – írja a 444.

A szlovén Denis Klinar és az uruguayi Gonzalo Vega után megvan a Puskás Akadémia harmadik téli igazolása: a klub bejelentette egy másik szlovén szélső hátvéd, a huszonöt éves Dejan Trajkovski szerződtetését a holland élvonalbeli Twentétől. Trajkovski Mariborban kezdte pályafutását, egy éve játszott Hollandiában. Pont a balhátvéd posztjára jön, ahol az eddig egyetlen viszonylag rendszeresen játszó saját nevelésű játékos, Spandler Csaba szerepel.

A cikk szerzője úgy számol, hogy ezzel már tizenegyen vannak a külföldiek a keretben, így akár teljesen külföldi csapattal is kiállhat a Puskás. A liga szabályai szerint öt olyan játékos léphet pályára, aki az Európai Unión kívülinek számít, ennyi van is, a másik hat légiós EU-s állampolgár, náluk nincs korlátozás, így Pintér Attila mester – ha nem akar – már nem kénytelen magyar játékost is a pályára küldeni tavasszal. 

Minden további nélkül kiállhat a bajnokikon az alábbi kezdő tizenegy: Danilovic – Klinar, Heris, Trajkovski – Bacelic-Grgic, Mevoungou – Latifi, Vega, Knezevic – Perosevic, Diallo. 

Pintér mester szívesen beszél arról, hogy minél több fiatalnak kell lehetőséget adni, s elvileg az egész akadémiai rendszer és csapat erre a filozófiára épült. Ehhez képest most már lassan nemcsak a fiatalok szorulnak ki a Puskásból, de a magyarok is – következtet a 444 cikke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.