Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Egy Nagy László-nyival lett gyengébb a kéziválogatott

Elemzés Tomori Győzőtől a nyeretlenül zárt férfikézi-Eb után.

2018. 01. 18. 10:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima, szoros, sima – három vereséggel búcsúzott a horvátországi férfikézi-Eb-től a magyar válogatott.

Digisport TV stúdiójában Tomori Győző, a Dabas edzője értékelt csütörtök reggel. „Csalódásnak nem szabad felfogni” – kezdte az NB I-es csapat szakvezetője. Szerinte baj, hogy a hosszabb távú felkészülést segítő Európa-bajnokságból a kieséssel elmaradt három további mérkőzés, de inkább a pozitívumokat kell keresni, mint a dánok elleni első 40 és a spanyolokkal szembeni majdnem 60 perc.

„A védekezésünk az első két mérkőzésen nagyon tetszett” – mondta azok után, hogy Dániától például 32 gólt kaptunk.

Az természetesen igaz, hogy sok fiatalnak adott lehetőséget Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, de nem is nagyon tehetett mást, azokhoz nyúlt, akik a legjobbak. Tomori Ligetvári Patrikot, Bartók Donátot és Fekete Dávidot külön méltatta.

Az edző nehezen válaszolt arra a felvetésre, hogy a magyar kézilabdasport elhanyagolta-e a szélsőjátékosok képzését – ebben van a legnagyobb a lemaradásunk az öreg kontinenshez képest –, szerinte csak arról van szó, hogy

nem volt olyan kiugróan tehetséges fiatal, aki az Iváncsik testvérek szintjére tudott volna kerülni.

A cseh meccsre visszatérve szerinte lelkiállapotbeli különbség volt a két csapat között, Csehország előtte az olimpiai bajnok Dániát meg tudta verni, míg a magyar válogatott peches vereségen volt túl. Hogy a két együttes állománya közül melyik az erősebb? Állítja, tízből nyolcszor megvernénk a cseheket. Csak most nem vertük meg.

A kudarc legfőbb okaként Tomori hiányát jelölte meg, akinek a vezérszerepét nem tudta átvenni senki, a sokat hibázó és Császár Gábor sem.

Szerinte egyáltalán nem negatív, hogy Vranjes a válogatott mellett a Veszprémnek is az edzője, testközelből láthatja nap mint nap a legjobb magyarokat. Ehhez persze az kell, hogy több magyar szerepelhessen az NB I-ben és kevesebb légiós.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.