Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Férfikézilabda-Eb: Szerbia továbbra is nyeretlen

A szerb válogatott öt góllal kapott ki Svédország csapatától a Horvátországban zajló férfikézilabda-Európa-bajnokságon.

MTI
2018. 01. 14. 19:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albin Lagergren vezérletével remekül kezdtek a svédek (8-3), a folytatásban szinte minden posztról betaláltak, így előnyük nem csökkent a szünetig (16-10). A második félidőben sokáig őrizte a különbséget a skandináv csapat, és bár a meccs hajrájában felzárkózott Szerbia, az egyenlítésre nem volt esélye. A svédek a végjátékban megszerezték kétezredik góljukat a kontinenstornák történetében.

A poreci B csoportban az osztrákok beállóját, Wilhelm Jelineket már a hetedik percben végleg kiállították egy súlyos szabálytalanság miatt, csapata ennek ellenére a huszadik percig jól tartotta magát (7-9). A világbajnoki címvédő franciák a hajrában Kentin Mahé és Nedim Remili góljaival elléptek, így a szünetben megnyugtató különbséggel vezettek (17-12).

A játék képe a második felvonásban sem változott, a francia együttes csak annyit adott ki magából, amennyi a magabiztos sikerhez feltétlenül szükséges volt (33-26). A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona balátlövője, Timothey N’Guessan volt hét találattal.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló

-----------------------------------

A csoport, Split:

Svédország–Szerbia 30-25 (16-10)

B csoport, Porec:

Franciaország–Ausztria 33-26 (17-12) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.