Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fucsovics döntős Canberrában

Remek formában várhatja a finálét, és csak ezután kezdődik számára az Australian Open.

Gabay Balázs
2018. 01. 12. 6:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt várni lehetett, magyar idő szerint péntek hajnalra virradóra bejutott a canberrai challengerverseny döntőjébe. Annyira azért nem volt könnyű dolga. A magyar szövetség honlapja azt írja, a ranglistán 384. Maxime Janvier az első szettben is nagyot küzdött ellene, egy adogatását is elvette. Sőt, a második játékot 6-4-re a francia nyerte.

A mindent eldöntő szettben viszont nem remegett a magyar játékos keze, és végül 6-3, 4-6, 6-2-vel lépett a fináléba. Ott Andreas Seppi vár rá, aki mindössze két hellyel van hátrébb a ranglistán a 85. Fucsovicsnál.

A magyar teniszező jövő héten már az Australian Open főtábláján szerepel a moldáv Radu Albot ellen, akit eddig háromszor is legyőzött egy vereség ellenében. Másik magyar férfiversenyzőnk, Piros Zsombor sajnos nem lesz ott, ugyanis a selejtező második fordulójában elvérzett Björn Fratangelóval szemben (6-3, 6-4). Korábbi, új-kaledóniai és az első fordulóbeli győzelmei így is a bravúr kategóriába sorolhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.