Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kemény lépést tett az amerikai tornaszövetség Károlyi Béláékkal szemben

Károlyi Béla edzőközpontja hozzájárulhatott a bűncselekmények elkövetéséhez és megúszásához.

MN
2018. 01. 19. 7:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai tornaszövetség megszakítja kapcsolatát Károlyi Béla edzőközpontjával – írja cikke címében a New York Times . A lépés nem meglepő, a testület decemberben kinevezett vezetője, Kerry Perry posztjára kerülése óta erre törekszik. Az ok egyszerű: a Karolyi Ranch edzőközpont volt az egyik helyszín, ahol Lawrence G. Nassar (a válogatott csapatorvosa) molesztálta sportolóit. A végső lökést a négyszeres olimpiai bajnok adta meg, aki arról beszélt, hogy reméli, egy lánynak se kell soha visszatérnie a helyszínre.

Ugyanakkor az Erdélyből 1983-ban az Egyesült Államokba emigrált edzőlegendát és nejét, Marthát nem vádolják molesztálással. De egyes tornászok úgy vélik, a helyszín hozzájárulhatott a bűncselekmények elkövetéséhez és megúszásához. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.