Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Krueger Cole: A magyaroké a legjobb gyorskorcsolyacsapat

A pittsburghi születésű sportoló három éve tréningezik a magyar csapattal, és két éve váltott országot.

MN
2018. 01. 13. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon.

„Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a legjobb csapat, a legjobb edzői stáb, a szövetség is tökéletes körülményeket biztosít a felkészüléshez” – jelentette ki az MTI érdeklődésére a huszonhat éves sportoló. Elégedettsége érthető, mivel korábban nem jött ki az amerikai szövetséggel, hazánkban viszont mindenben támogatják. 

 

Krueger közölte: nagyon várta ezt a pillanatot, mert sportolóként azt a legnehezebb megélni, amikor edz nap mint nap, de a tudását nem mutathatja meg. A pittsburghi születésű sportoló három éve tréningezik a magyar csapattal, és két esztendeje döntött az országváltás mellett, ami után egy idényt kötelezően ki kellett hagynia, így ebben a szezonban versenyezhet először.

Az amerikai válogatottal 2011-ben junior-világbajnokságon, illetve 2014-ben a világkupa-sorozatban szereplő versenyző indulhatna a phjongcshangi téli olimpián, mivel megvan a magyar állampolgársága, de úgy véli, túl későn lendült formába, így nem tartja valószínűnek, hogy ő lesz a váltó ötödik tagja. „Voltak fizikális problémáim a nyári szünetben, emiatt nagy hátrányt kellett ledolgoznom. Most annak örülök, hogy az Eb-n tagja lehettem a váltónak, és segíthettem a csapatot, amelynél nincs jobb” – fogalmazott Krueger, aki 1000 és 1500 méteren sikerrel vette a pénteki drezdai selejtezőket.

Az 500 méterrel kapcsolatban megjegyezte, sosem volt erőssége a legrövidebb táv, így egyáltalán nem csalódott, hogy abban nem sikerült továbbjutnia, főleg hogy a legrosszabb, ötös pozícióból rajtolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.