Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Miklós Edit kihagyja az olimpiát

A magyar szövetségi kapitány is kimondta: a négy éve lesiklásban 7. alpesi síző nem lesz ott Phjongcshangban.

Radványi Benedek
2018. 01. 14. 10:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklós Edit szombati balesete után operáción esett át. Eztán az alpesi szakág szövetségi kapitánya, Stark Márton ezt közölte: „Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően.

Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát.”

A magyar szövetség tájékoztatása szerint kezelőorvosa, dr. Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Miklós Edit folytathatja karrierjét. Ugyanazt a rehabilitációt kell végigcsinálnia, mint az előző évben. Ismeretes: tavaly januárban súlyos térdsérüléssel járó balesetet szenvedett, ami után augusztusban állt újra lécre.

###HIRDETES###

Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították.

Stark Márton kora este még reménykedett, hogy nem annyira komoly a baj, és Miklós Editnek nem kell kihagynia az olimpiát, utóbb azonban kiderült: nem a belső, hanem a keresztszalag szakadt el, ami súlyosabb sérülés.

Vasárnap dél tájban Miklós Edit ezt a videót poszolta közösségi oldalán:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.