Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Piros Zsombor öt meccslabdát hárítva nyert az Australian Open selejtezőjében

A nőknél Stollár Fanny (214.) érdekelt a selejtezőben, ő a svájci Viktorija Golubic (116.) ellen kezd csütörtökön.

MTI
2018. 01. 10. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 556. magyar játékos szerdán a 180. helyen álló argentin Facundo Bagnisszal találkozott, aki salakpályás játékosnak számít, és eddig nem nyert meccset az Australian Openen: 2012-ben a selejtező, tavaly pedig a főtábla első körében kapott ki.

Az élete első felnőtt Grand Slam-versenyén részt vevő Piros tavaly megnyerte a melbourne-i viadalt a junioroknál, így az idei évre szabadkártyát kapott a selejtezőre. Jó előjelnek látszott, hogy a múlt héten az Új-Kaledóniában rendezett challengertornán meccslabdákat hárítva verte az első helyen kiemelt, francia Julien Benneteau-t (56.), és pályafutása során először győzött le top 100-as riválist.

A szerdai mérkőzésen a 18 éves Piros 2:0-ra elhúzott, ám balkezes ellenfele utolérte, majd 5:4-nél ismét brékelt, és szettelőnybe került. A folytatásban a 27 éves Bagnisnak 4:5-nél két meccslabdája volt, de a magyar teniszező remek szervákkal hárított, majd 5:6-nál is megismételte a bravúrt. A rövidítésben ötödik mérkőzéslabdájával sem tudott élni a dél-amerikai, majd Piros kihasználta második szettlabdáját, és kiegyenlített.

A döntő szett már Piros egyértelmű fölényét hozta, aki két és fél óra elteltével ünnepelhette továbbjutását. A kvalifikáció második körében a negyedik helyen kiemelt Bjorn Fratangelo (107.) vagy a szintén amerikai Mitchell Krueger (198.) lesz az ellenfele, a főtáblára jutáshoz három győzelem szükséges.

A nőknél Stollár Fanny (214.) érdekelt a selejtezőben, ő a svájci Viktorija Golubic (116.) ellen kezd csütörtökön.

Az Australian Open hétfőn kezdődő főtáblás küzdelmeiben és alanyi jogon lesz érdekelt.

Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Piros Zsombor–Facundo Bagnis (argentin) 4:6, 7:6 (9-7), 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.