11-es rúgások után az angoloké a bronzérem a labdarúgó Nemzetek Ligájában

A gól nélküli rendes játékidőt és a hosszabbítást követően a szigetországiak 6-5-re nyerték meg a büntető párbajt Svájc együttese ellen.

Forrás: MTI2019. 06. 09. 18:35
Switzerland vs England
. Fotó: JEAN-CHRISTOPHE BOTT Forrás: MTI/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol labdarúgó-válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjében, miután a vasárnapi helyosztón tizenegyesekkel legyőzte a svájci csapatot.

Nemzetek Ligája, bronzmérkőzés:

Anglia-Svájc 0-0 – tizenegyesekkel: 6-5

Az első félidőben az angolok több nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagytak. A játékrész elején, a 3. percben a felső lécet találta el, később (14.), majd Dele Alli (36.) előtt adódott komoly helyzet, de előbbi lövését Yann Sommer védte, utóbbi pedig fejjel nem célzott pontosan. Az angolok a labdabirtoklás tekintetében is fölényben játszottak.

A második játékrészt jobban kezdték a svájciak, és helyzetet is kialakítottak: az 57. percben Granit Xhaka lövését hárította Jordan Pickford.

A hajrához közeledve úgy tűnt, még a rendes játékidőben eldől a mérkőzés – a 85. percben Callum Wilson közelről talált a kapuba -, de a játékvezető a videobírós elemzés után érvénytelenítette a gólt.

A hosszabbítást angol fölény jellemezte, döntés viszont nem született a kétszer 15 perc alatt, így következett a tizenegyespárbaj, melynek első öt körében mindenki betalált.

A hatodikban Eric Dier szintén értékesítette a maga rúgását, a svájci Josip Drmic lövését viszont Pickford hárította.

Később:

döntő:

Hollandia-Portugália, Porto 20.45

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.