Ibra visszatért, Ronaldo triplával kezdte az új évet

Olaszországban vízkereszt ünnepe munkaszüneti nap, persze nem csak az volt az oka annak, hogy tegnap délután három órára színültig megtelt a milánói San Siro Stadion.

2020. 01. 07. 13:18
Serie A - AC Milan v Sampdoria
SOCCER-ITALY-MIL-SAM/REPORT Fotó: REUTERS/Daniele Mascolo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszországban vízkereszt ünnepe munkaszüneti nap, persze nem csak az volt az oka annak, hogy tegnap délután három órára színültig megtelt a milánói San Siro Stadion. Újra láthatta a közönség Zlatan Ibrahimovićot (képünkön), akire nem kisebb terhet raktak: a betörhetetlen, harmincnyolc éves „ösztönember” feladata kiráncigálni a csapat szekerét a kátyúból. Ibra legutóbb 2794 napja, a 2011–12-es szezonban futballozott – az akkor a bajnoki címre törő – milánói vörös-feketéknél, akik jelenleg csak a tizenkettedik helyen sínylődnek.

Az operatőrök jóvoltából nem maradtunk le semmiről: külön kamera követte a legutóbb Los Angelesben futballozó, zabolázhatatlan Ibrahimović bemelegítését a Sampdoria elleni meccs előtt, a mosolygó csatárt láthattuk grimaszolni az öltözőfolyosón, merthogy nem volt a kezdőcsapat tagja.

Egészen a második félidő tizedik percéig várt Stefano Pioli edző a régi-új sztár pályára küldésével. A svéd csatár kétszer is helyzetbe került, ám egyik fejese sem okozott nagy gondot a Samp kapusának.

Ibra nem sokat változott, kicsit lelassult, a technikai képzettsége ma is világszínvonalú, ugyanez nem érvényes a jelenlegi csapattársaira. Nyolc éve többek között Clarence Seedorf és Filippo Inzaghi, idén Mateo Musacchio, Giacomo Bonaventura és Hakan Calhanoglu – nem ugyanaz.

Fotó: REUTERS/Daniele Mascolo

A vége 0-0 lett, egyelőre Zlatan Ibrahimović sem tudott segíteni a tizenkettedik helyen szerénykedő Milanon; a Sampdoria továbbra is krízisben van (a tizenhatodik helyen vesztegel), bár az 1992-es BEK-döntőt játszó klub vesszőfutása egy jó ideje tart már, a ­2010-es évek közepén az olasz másodosztály tagja volt.

Cristiano Ronaldónak lényegesen könnyebb dolga van a Juventusnál, őt világklasszisok veszik körül, s ha a portugál aranylabdás egészséges és jó formában van, akkor reszkethetnek az ellenfelek. Tegnap a Cagliari volt a szenvedő fél: egy félidőt kihúzott kapott gól nélkül a szardínai kiscsapat, de a szünet után beindult a henger. Ronaldo mesterhármast szerzett, és kiosztott egy gólpasszt Gonzalo Higuaínnak. A 4-0-s sikerével a tabella élére ugrott a bajnoki címvédő Juve, az első számú üldöző, az Inter nápolyi vendégjátéka lapzártánk után ért véget.

Serie A, 18. forduló, a tegnapi eredmények: Bologna–Fiorentina 1-1, Milan–Sampdoria 0-0, Atalanta–Parma 5-0, Juventus–Cagliari 4-0, Lecce–Udinese 0-1, Napoli–Inter 1-3. Az élcsoport: 1. Juventus 45 pont, 2. Inter 45, 3. Lazio 39.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.