Csoda történt: Ronaldo szabadrúgásgólt szerzett + videó

Csak a hagyományok miatt volt rangadó a torinói derbi: a listavezető Juventus könnyedén győzött 4-1-re az alsóházban tanyázó Torino ellen az olasz labdarúgó-bajnokság A 30. fordulójában. Cristano Ronaldo nyolcvanegy tétmeccs és negyvenkét sikertelen próbálkozás után megszerezte első gólját szabadrúgásból a Juventus együttesében.

2020. 07. 04. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2018-ban a Real Maridtól szerződtetett hiába próbálkozott eddig, de nem jött össze neki a szabadrúgásgól a Juventus színeiben. A Torino elleni városi derbin 2-1-es állásnál fordult a kocka: az ötszörös aranylabdás szépen csavarta el a labdát a sorfal fölött, a vendégek kapusa, Salvatore Sirigu tehetetlenül nyújtózkodott, nem volt esélye a hárításra. Juventus-játékosként 43 szabadrúgást lőtt, ennyi kísérlet kellett ahhoz, hogy egyszer végre betaláljon.

Ronaldo nem csak góllal, gólpasszal is jelentkezett: a második Juve-találat előtt ő szolgálta ki Juan Cuadradót. 4-1-es győzelmével a Juventus megerősítette vezető helyét a tabella élén. A Torino a 15. pozícióban várja a folytatást.

Serie A, 30. forduló: Juventus–Torino 4-1, gólszerző: Dybala, Cuadrado, Ronaldo, Djidji (öngól), illetve Belotti (11-eből).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.