Gera fogadása: ha kiesnek a volt angol klubjai, ezt vállalja

A Premier League 2020–2021-es idényében Gera Zoltán két korábbi angliai klubja, a West Bromwich Albion és a Fulham is ott van a mezőnyben. Mindkét csapat friss feljutó, ami egyben azt is jelenti, hogy az elsődleges céljuk a bennmaradás lehet. Egykori magyar játékosuk még fogadást is vállalt arra, hogy sikerrel járnak.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy beharangozónkban is megírtuk, ezen a hétvégén rendezik az első fordulót a Premier League-ben. A hagyományos topcsapatok mellett érdemes odafigyelni a három feljutóra is. A másodosztály bajnokaként 16 év után tért vissza az élvonalba a Leeds United, amely 2001-ben még elődöntőt játszott a Bajnokok Ligájában. A másik két újonc Gera Zoltán két korábbi angliai klubja, a Championship ezüstérmeseként első osztályú jegyet váltó West Bromwich Albion és a Fulham, amely a rájátszásban érte el a célját.

Gera, aki jelenleg a magyar U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozik, megszakítás nélkül tíz évet futballozott Angliában, ahol csak a birminghami és a londoni csapat mezét viselte. Mindkét városban hamar a közönség kedvence lett, még a Magical Hungarian, azaz a Mágikus Magyar becenevet is ráaggatták.

188 meccsen szerepelt a WBA-ban és 120 találkozón a Fulhamben – nem meglepő, hogy a mai napig figyelemmel kíséri pályafutása fontos csapatainak sorsát. Most arról is megvan a véleménye, hogy újoncként sikerrel veszi-e a két klub a mindig kritikus, feljutás utáni első évet a Premier League-ben.

– Szakmai és szurkolói mivoltomból azt mondom, hogy mindkét csapat bennmarad – mondta Gera a DIGI Sportnak. – Mit vállalok ezért? Ha nem jön be a tippem, akkor egy nap alatt körbetekerem a Balatont biciklivel.

Bár ezzel nagy kockázatot nem vállalt a korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó, hiszen sok hobbisportoló teljesíti a Balaton-kört akár egy nap alatt is kerékpárral, de valószínűleg Angliában is értékelnék a gesztusát.

– Az a legnehezebb, hogy a feljutók állandósítsák a jó formát, ha tudnak csinálni egy jó sorozatot – fejtegette Gera. – Kulcskérdés, hogyan kezdik a szezont. A West Bromnak nehezebb lesz a bennmaradás, mint a Fulhamnek. A három feljutó közül a Leeds a legerősebb. Marcelo Bielsa csapata képes arra, hogy megakadályozza az ellenfelek veszélyes támadójátékát.

A Premier League új idénye ma 13.30-kor a Fulham–Arsenal meccsel rajtol, 18.30-kor pedig a másik újonc Leeds United a címvédő Liverpool otthonába látogat. A West Bromwich vasárnap a Leicester City ellen kezdi meg az évadot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.