Visszatérésre Ronaldo-dupla, Ibrahimović akrobatikus gólt lőtt

Az AC Milan és a Juventus labdarúgócsapata is győzött a Serie A hatodik fordulójában, előbbi 2-1-re nyert az Udinese otthonában, utóbbi a Speziát verte 4-1-re. A listavezető piros-feketéknek a kortalan Zlatan Ibrahimović a hajrában lőtt látványos góljával biztosította be a három pontot, míg a címvédő Zebrák színeiben a vírusfertőzés után visszatért Cristiano Ronaldo kétszer is eredményes volt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 01. 18:33
AC Milan, Zlatan Ibrahimovic
39 évesen is hátán viszi a csapatot Fotó: EPA/GABRIELE MENIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan 2-1-re győzött az Udinese vendégeként. Az első félidőben Zlatan Ibrahimović passza után Franck Kessie szerezte meg a vezetést, majd a házigazda a szünet után közvetlenül egyenlített, Rodrigo De Paul büntetőből volt eredményes. A győztes gól természetesen Zlatan Ibrahimović nevéhez kötődik, aki a 83. percben akrobatikus mozdulat után vette be az Udinese kapuját.

 

A piros-feketék a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni visszatérés, vagyis június közepe óta továbbra is minden sorozatban veretlenek, mérlegük 22 győzelem, egy hosszabbításos győzelem és öt döntetlen. Az AC Milan tizenhat ponttal vezeti a Serie A tabelláját, vasárnapi ellenfele, az Udinese három egységgel a 18. helyen árválkodik.

Végeredmény:

Udinese–Milan 1–2 (0-1)

Gólszerzők: R. De Paul (48. – 11-esből), ill. Kessié (18.), Ibrahimović (83.)

Ronaldo nélkül nem, Ronaldóval megy a Juventusnak

A címvédő Juventus magabiztos második félidei játékának köszönhetően 4-1-re verte a Speziát. A találkozón a Zebrák játékosa, Álvaro Morata kétszer is eredményes volt, a második találatát azonban les miatt érvénytelenítette a videóbíró. Érdekesség, hogy a spanyol támadótól az elmúlt két mérkőzésen négy gólt is elvettek, szerdán a Barcelona ellen mesterhármast lőtt érvénytelen találatokból a Bajnokok Ligájában.

A vendégcsapatban ismét játéklehetőséget kapott a koronavírusból felépült Cristiano Ronaldo, aki csapata legutóbbi négy tétmérkőzését volt kénytelen kihagyni. A portugál támadó csereként az 56. percben lépett pályára, három perccel később pedig már gólt szerzett, majd a 76. percben büntetőből ő állította be a végeredményt. Győzelmével a címvédő feljött a harmadik helyre, a Spezia a 17. pozíciót foglalja el. A Juventus legközelebb a Bajnokok Ligájában lép pályára, a Puskás Arénában a Ferencváros vendége lesz.

Végeredmény:

Spezia–Juventus 1-4 (1-1)

Gólszerzők: Pobega (32.), ill. Morata (14.), C. Ronaldo (59., 76. – a másodikat 11-esből), Rabiot (67).

Őrült meccset nyert meg a Torino

Továbbra is nyeretlen a bajnoki szezonban a Torino, amely – három vereség és egy döntetlen után – ezúttal a Laziótól kapott ki otthon, pedig a 94. percben még vezetett. A vendégek a 95. percben büntetőtőből alakították 3-3-ra az állást, a 98. percben pedig a győztes találatot is megszerezték.

Végeredmény:

Torino–Lazio 3-4 (2-1)

Gólszerzők: Bremer (19.), (Belotti 24. – 11-esből), Sz. Lukics (87.), ill. Andreas Pereira (15.), Milinkovics-Szavics (49.), Immobile (90+5. – 11-esből), Felipe Caicedo (90+8.)

SERIE A, 6. FORDULÓ

Bologna–Cagliari 3-2 (1-1)

Internazionale–Parma 2-2 (0-0)

Crotone–Atalanta 1-2 (1-2)

AS Roma–Fiorentina 2-0 (1-0)

Napoli–Sassuolo 0-2 (0-0)

Sampdoria–Genoa 1-1 (1-1)

hétfőn játsszák:

Hellas Verona–Benevento 20.45

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.