Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A Real Madrid alaposan befürdött a Ronaldo-pótlékokkal

A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Real Madrid hat támadót szerződtetett Cristiano Ronaldo 2018. nyári eligazolása óta. A fél tucat új játékos azóta harmadannyi gólt szerzett, mint a portugál egymaga a Juventus színeiben.

Magyar Nemzet
Forrás: As2021. 03. 16. 15:41
Real Madrid, Ronaldo
Madrid, 2018. március 19. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa ünnepli a Girona együttese ellen szerzett gólját a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. március 18-án. (MTI/EPA/Rodrigo Jiménez) Fotó: Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid 2018 júliusában 100 millió eurót kasszírozott be a Juventustól, amikor belement, hogy legfényesebb csillaga, Torinóba igazoljon. Az elemzők többsége akkor úgy vélekedett, jó üzletet csinált a spanyol együttes, hiszen a portugál sztár már a harmincas évei közepén járt. Utólag azonban kiderült, az ötszörös aranylabdás által maga mögött hagyott űrt nem könnyű betölteni, hiába áldozott 304 millió eurót támadószellemű játékosokra a madridi klub. 115 millió, Luka Jović 60 millió, 45 millió, 45 millió, Mariano Díaz 22 millió, Brahim Díaz pedig 17 millió eurójába került a Realnak, és a hatalmas kiadások ellenére a hat futballista összesen csupán 34 gólt szerzett a csapat színeiben az elmúlt három és fél évben.

A fél tucat játékos közül Vinícius volt a legtermékenyebb tizenkét találattal, Rodrygo nyolcig jutott, Mariano Díaz pedig hat gólt rámolt be. Hazard folyamatos sérülései miatt csak négyszer talált be, a sorban két góllal hátul kullogó Jović és Brahim Díaz azóta kölcsönbe került, előbbi az Eintracht Frankfurt, utóbbi az AC Milan csapatában pallérozódik.

Eközben Ronaldo Olaszországban sem vett vissza a tempóból, 122 pályára lépése alkalmával 95 góllal örvendeztette meg a Juventus szurkolóit. Ebben az idényben harminc mérkőzésen harmincszor talált be, legutóbb harminckét perc alatt mesterhármast szerzett a Cagliari ellen. Elmondása szerint 36 évesen is éhes a sikerre, és a történetének még közel sem ért a végére.

Ezt hallva és a portugál teljesítményét látva nem meglepő, hogy Cristiano Ronaldo visszatéréséről álmodoznak Madridban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.