Gera Zoltán 2016 után újra Eb-résztvevő lesz

Hétfő óta készül a magyar labdarúgó-válogatott a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. Ma a sajtó munkatársai ismét bepillantást nyerhettek a munkába, amely során a szövetségi kapitány, Marco Rossi, valamint a hátvéd, Szalai Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.

Forrás: NSO2021. 05. 21. 17:15
Gera Zoltán Marco Rossi
A kapitány, a segítője és az Eb-trófea Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

azzal kezdte, hogy kifejezte részvétét és szomorúságát a világhírű játékvezető, Puhl Sándor halála miatt. Ezután bejelentette: Gera Zoltán visszatér a szakmai stábba, az Európa-bajnokság végéig az egyik másodedzője lesz.

„Nagyon örülök, hogy ismét velünk lehet mint ember és mint szakember is, ráadásul mindenki nagyon jól ismeri.″

Marco Rossi és segítője, Gera Zoltán újra együtt dolgozhat
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A válogatott programjáról elmondta, hogy a héten inkább az óvatos fizikai felkészülésen volt a hangsúly, míg a jövő heti, ausztriai edzőtáborban a taktikai részletek kerülnek előtérbe.

– Többé-kevésbé jó állapotban van mindenki, az a feladatunk, hogy ezt megtartsuk és javítsuk. Jól haladunk, elégedett vagyok az eddigi munkával.

Elárulta: nagyon nehéz dolga lesz, amikor el kell döntenie, ki lesz az a három mezőnyjátékos és egy kapus, akit ki kell hagynia a keretből, egyébként három-négy kérdőjel van még a fejében.

Végül egy érdekes történetet osztott meg velünk:

– Interjút adtam a France Footballnak, és az újságíró megkérdezte tőlem, hogy mit szólok visszatéréséhez a francia válogatottba. Mondtam neki tréfásan, hogy akkor most már nem mi vagyunk a favoritok. A viccet félretéve: semmi nincs előre eldöntve, a meccseket még le kell játszani, aztán majd kiderül, melyik csapat nyer. Nehéz lesz pontot szerezni, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, úgyhogy nem aggódom.

Ezután vette át a szót, aki úgy érzi, sikeres fél év van mögötte.

– Még akkor is, ha a török bajnokságban nem sikerült elérnünk a kitűzött célt. De ha az egész évet nézem, akkor klub- és válogatott szinten is büszke lehetek a teljesítményemre. Jó érzésekkel érkeztem a válogatottba is, jó volt újra találkozni a srácokkal, mindnyájan nagyon vártuk már, hogy itt lehessünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.