Dárdai Pál nem tesztelheti a fehér egereket

Dárdai Pál szombaton edzői pályafutása kétszázadik tétmérkőzését vívja. Az ellenfél a három magyar játékost is soraiban tudó RB Leipzig lesz. A kerek szám Dárdai számára jó előjel.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 8:00
FSV Mainz 05 vs Hertha BSC
Dárdai Pál „magyaros” összecsapásra készülhet Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

edzői karrierje a felnőttek között a magyar labdarúgó-válogatott élén kezdődött: öt selejtezőmérkőzéssel járult hozzá a 2016-os Eb-kvalifikációhoz. Időközben a Hertha BSC is kinevezte első számú csapat élére, ahol először négy és fél évet töltött, majd 2021 elején másodszor is elfoglalta a berlini kispadot.

– A Herthát úgy vettem át először 2015 februárjában, hogy már mindenki elkönyvelte a kiesést. Ehhez képest benn maradtunk, mi több, nulla euróból olyan csapatot építettem, amely idővel a nemzetközi porondra is kijutott – idézte fel az első berlini időszakot Dárdai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Az idei bajnokság nem indult jól a Herthának, az első három fordulóban pont nélkül maradt a berlini csapat, és azonnal fel is merült, hogy Dárdainak távoznia kell. Azóta viszont két győzelemmel az együttes és edzője egyaránt javított pozícióján.

– Az átigazolási időszak legvégén jó játékosok érkeztek hozzánk, de kísérletezni már nincs idő. A Hertha amúgy sem egy laboratórium, ahol tesztelni lehet a fehér egereket. Itt élesben megy minden. Mindenesetre büszkévé tesz, ahogy a csapat reagált a rossz rajtra. Szerintem jó irányba indultunk el.

Dárdai szombaton immár kétszázadik alkalommal ül tétmeccsen felnőttcsapat kispadján. Az ellenfél az RB Leipzig lesz, éppen úgy, mint Dárdai századik mérkőzésén. Akkor 3-2-re nyert a Hertha, azóta viszont a magyar edző nem volt sikeres a lipcsei klub ellen.

Most, az újabb jubileum mellett a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó Leipzig gyenge szezonkezdetében is bízhatna Dárdai, ám a szakember nem hagyja magát megtéveszteni.

– Mindenki sajnálja az ellenfelünket, mondván, szegény RB Leipzig ilyen gyenge meg olyan gyenge. Elárulom, cseppet sem gyenge. S azt is elárulom, hogy a döntetlennel előzetesen kiegyeznék. Nincs nagy szánk, de van tartásunk és egy szorgalmas csapatunk, ha egymást követő három mérkőzésen veretlenek maradnánk, elégedettek lehetnénk – hangsúlyozta Dárdai.

A dobogóra hajtó lipcseiek ugyanakkor biztos, hogy nem lennének elégedettek egy újabb pontvesztéssel, így kiélezett összecsapást vívhat egymással a két magyar érdekeltségű Bundesliga-csapat.

(A borítóképen: Dárdai Pál. Fotó: EPA/Armando Babani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.